Blackphone, dünyanın ilk güvenlik odaklı uygulama mağazasını açmaya hazırlanıyor

Blackphone, dünyanın ilk güvenlik odaklı uygulama mağazasını açmaya hazırlanıyor

Dinleme skandallarına karşı güvenlik ve gizlilik odağında geliştirilen Blackphone bu yıl başından itibaren kullanıcılarıyla buluşmaya başlamıştı. Android tabanlı akıllı telefonun kullanıcı deneyimi açısından en zayıf noktası ise kurulu bir uygulama mağazasıyla gelmiyor oluşuydu. Bu sorunu adresleyen Blackphone, önümüzdeki yıl başından itibaren kendi uygulama mağazasını açacağını doğruladı.

Ocak ayında açılması planlanan Blackphone uygulama mağazasında ilk etapta pazardaki en güvenli uygulamaları içeren bir seçkinin yer alması planlanıyor. Blackphone'un güvenlik prensiplerine paralel olarak, uygulama mağazasında uygulamaların güvenlik incelemeleri yer alacak. Güvenlik ve gizlilik hassasiyetlerine göre uygulamaların sınıflandırılması ve kullanıcıların bu konuda bilgilendirilmesi de planlar arasında.

blackphone-specs

Piyasadaki diğer Android telefonlara açık halde sunulacak olan Blackphone'un yeni uygulama mağazası, güvenlik karnesi zayıf Google'ın Play Store'una da doğrudan rakip olacak. Yeni uygulama mağazası Blackphone'un güvenli işletim sistemi PrivatOS'ye gelecek bir güncelleme ile sunulacak. Güncellemeyle birlikte, Blackphone'a Spaces adında, kullanıcıların cihazlarından belirli veriler için belirli alanlar oluşturmasını sağlayacak bir özellik gelecek.

Blackphone'un uygulama mağazasını açması pazardaki iddiasını daha da güçlendirecek gibi görünüyor. Cihazla ilgili daha fazla detay için röportajımıza göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.