Yandex, ürün öneren tarayıcı eklentisi Sovetnik'i satın aldı

Yandex, ürün öneren tarayıcı eklentisi Sovetnik'i satın aldı

Türkiye pazarına açıldıktan sonra daha seri adımlar atan Yandex, Sovetnik adlı bir Rus girişimini satın aldı. Kullanıcılarına en ucuz ve en iyi ürünleri gösteren bir tarayıcı eklentisi olan Sovetnik, Yandex'in tarihindeki 10. satın alması oldu.

Rusya'da hizmet veren Sovetnik, Metabar adıyla medya şirketleri için tarayıcı eklentileri geliştirmek üzere kurulmuş ve Runa Capital'den 1 milyon dolar yatırım almıştı. Türkçe'de danışman/yol gösterici anlamına gelen Sovetnik, anlamına uygun olarak e-ticaret müşterilerine tavsiyelerde bulunuyor ve şimdiye kadar 2 milyon kullanıcıya ulaşmayı başarmıştı.

Runa Capital'in çıkış yaptığı ilk girişim olan Sovetnik, hem teknolojisiyle hem de ekibiyle Yandex'e katılacak. Yandex'in e-ticarete dönük yüzünde hem Yandex.Market tarafında hem de temel arama önerilerinde Sovetnik ekibinin tecrübesinden faydalanılacak.

Yandex Sovetnik fiyat tavsiyesi

Satın alma bedeli konusunda bir açıklama yapılmasa da Yandex'in Sovetnik'in potansiyeline uygun bir ödeme yaptığını düşünebiliriz. Zira e-ticaret pazarının ivmesi ve tavsiye sistemlerinin değeri küresel internet devlerinin ilgisini çekiyor ve bu alanda yatırımlar artıyor.

Yandex gibi Google'ın da e-ticarete dönük yatırımlar yaptığını ve günden güne kendini geliştirdiğini biliyoruz. Gelecekte arama motorlarını e-ticarete dönük sonuçlarına göre tercih edebileceğimizi ve bu alandaki girişimlerin önümüzdeki dönemde de öne çıkacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.