Facebook Graph Search artık mobilde de kullanılabilecek

Facebook Graph Search artık mobilde de kullanılabilecek

Facebook bundan iki yıl kadar önce arama deneyimini ciddi biçimde geliştiren Graph Search özelliğini devreye almıştı. Kullanıcıları isim, cinsiyet, yaşadıkları şehir, doğdukları şehir, beğendiği sayfalar, okudukları okul, çalıştıkları işyeri ve bunun gibi daha pek çok özellikle aramaya yarayan Graph Search, biraz rötarlı da olsa artık Facebook'un mobil uygulamalarında da çalışacak.

Facebook'un duyurduğu özellik ilk olarak iOS sürümüne gelecek. Yenilikle birlikte yukarıda belirttiğimiz gibi bilindik Graph Search modeliyle aramanın yanı sıra, anahtar kelime kökenli aramalar da mobil olarak gerçekleştirilebilecek. Örneğin Ahmet adlı arkadaşınızın düğününden paylaştığı fotoğrafları "Ahmet düğün" aramasıyla erişebilmeniz olası olacak.

Facebook'un Arama Ürünü Yöneticisi Rousseau Kazi'nin verdiği bilgilere göre projenin mobile uyarlanması oldukça zorlu bir süreçti. 2013'te ortaya çıkan Graph Search'ün mobile henüz gelmesi ve bunun yavaş sürmesinin sebebi ise proje fazlarının oldukça kompleks olmasıymış. Buna karşın Facebook kullanıcı deneyimi açısından her zaman en iyi noktada durmayı hedeflediğini de belirtiyor.

mobile-graph-search-facebook

Artık mobilde de kişiselleştirilmiş arama deneyimi sunacak olan Facebook'un ileride bu adımı bir şekilde paraya çevirip çeviremeyeceği şimdilik soru işareti. Fakat Graph Search'ün ilk çıktığı andan itibaren konuşulan gizlilik konusu özelliğin mobile gelmesiyle tekrar konuşulmaya başlanabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.