Google; Apps, Chrome, Cloud Platform gibi programlarını birleştiren yeni partnerlik programını tanıttı

Google; Apps, Chrome, Cloud Platform gibi programlarını birleştiren yeni partnerlik programını tanıttı

Google, 2006 yılında Google Apps'i açmasıyla başlayan partner programlarını yeniden yapılandırdı. Apps (Uygulamalar), Chrome, Cloud Platform, Maps (Haritalar) ve Search (Arama) programlarını Google for Work and Education Partner Program adıyla tek çatı altında toplandığını duyuran Google, iş ortaklarının Google for Work and Education ürünlerinden daha fazla fayda sağlamasını hedefliyor. Kurumsal pazarı hedefleyen yenilik, Google'ın bu alandaki en büyük rakibi Microsoft'a karşı hamlesi niteliğinde. Zira Google Apps'in en büyük rakibi Microsoft Office.

Yeni partner programı Google for Work and Education Partner Programı ortaklarını üçe ayıran Google, satış, hizmet ve teknoloji tarafındaki ortakları için ayrı yollar belirleyerek programın uygulanmasını oldukça sadeleştirmeye çalışmış. Google, bunlara ek olarak bu alanlarda üstün başarı gösteren iş ortaklarını da ödüllendiriyor. Premier tier katmanını geliştiren Google, buraya girmeye hak kazanan ortaklarına  finansal ödüller, özel pazarlama bütçesine erişim, eğitimler, Google ile ortak pazarlama imkanı gibi çok sayıda fayda sunuyor.

google partner

2015 yılında başlayacak olan programın başvuru koşulları da basitleştirilmiş.

Google geçtiğimiz Eylül ayından kurumsal pazara yönelik Google for Enterprise çözümlerini Google for Work markasıyla yeniden adlandırdığını duyurmuştu. Kurumsal tarafta ciddi bir yeniden yapılanmanın işaretini veren Google, bulut ve diğer çözümlerinde de bir süredir daha agresif tutumuyla dikkat çekiyor. Google'ın partner programındaki son yenilik de bu gelişmelerle birlikte değerlendirilebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.