BIST Özel Pazar, yabancı yatırımcılar için İngilizce yayına başlayacak

BIST Özel Pazar, yabancı yatırımcılar için İngilizce yayına başlayacak

borsa istanbul ozel pazar ingilizce girisimci yatirimKasım ayında Borsa İstanbul’un girişimci ve yatırımcıları bir araya getiren çevrimiçi platformu Özel Pazar'ın açıldığını sizlerle paylaşmıştık. Borsa İstanbul, üyelerine bir e-posta ile Özel Pazar'ı İngilizce yayına açacağını belirterek üyelerinden gerekli güncellemeleri yapmasını istedi.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Borsa İstanbul Özel Pazar, girişimcilerin halka açılmadan önce finansman ve yeni yatırım desteği bulmasını sağlıyor. Yatırımcılar içinse yeni girişimleri tanımak ve yeni yatırımlar yapmak için özel bir ortam sunuyor.

Yabancı yatırımcıları çekecek bir adım

Şimdiye kadar Türkçe yayın yapan ve istisnalar hariç olmak üzere yerli yatırımcılara hitap eden BIST Özel Pazar, 2015'e girmeden İngilizce dil seçeneğini aktifleştirerek yabancı yatırımcıları da kendine çekebilecek. Yabancı yatırımcı veya şirketlere ulaşmayı isteyen girişimcilerin bu sebeple paylaştığı bilgilerin İngilizce çevirilerini BIST profillerine eklemesi gerekiyor.

Bu ayın 12'sine yani önümüzdeki Cuma gününe kadar İngilizce bilgi güncellemesi yapmasını bekleyen BIST Özel Pazar, bu sayede pazar hareketliliğini artırmayı hedefliyor. Yerli yatırımcılar bu açılımdan sonra sıkı bir pazarda rol alacak ama Türkiye pazarına hitap eden girişimlerde daha avantajlı oldukları gerçeği değişmiyor.

BIST'e dair gelişmeleri ve resmi verilerin açıklanmasını takip etmeye ve paylaşmaya devam edeceğiz. Eğer BIST'e kayıtlı bir girişiminiz varsa bilgilerinizi güncellemeyi unutmayın. Henüz kayıt olmadıysanız kayıt kılavuzuna (PDF) göz atarak ilk adımı atın veya aşağıdaki tanıtım videosuna göz atın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.