Borsa İstanbul'a bağlı Özel Pazar, faaliyete başladı

Borsa İstanbul'a bağlı Özel Pazar, faaliyete başladı

Borsa İstanbul'un girişimci ve yatırımcıları bir araya getiren online platformu Özel Pazar, dün düzenlenen bir törenle açıldı. Global Girişimcilik Haftası’nın açılışı kapsamında Endeavor Türkiye ve Borsa İstanbul koordinasyonuyla düzenlenen gong töreni ile faaliyete geçen Borsa İstanbul Özel Pazar, üyelik kaydına başladığı 26 Ağustos tarihinden bugüne kadar 119 üyeye ulaşmış.

Borsa İstanbul’un girişimcilerin halka açılmadan finansman ve yeni yatırım desteği aramasına fırsat sağlayan Özel Pazar, yatırımcılar için de hem yeni yatırım seçenekleri hem de yatırımlarını likide edebilme imkânı sunuyor. Özel Pazar açılış konuşmasını yapan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan'ın verdiği bilgiye göre, Özel Pazar bugün itibariyle "62 yatırımcı, 29 yeni girişim, 18 yükselen girişim, 3 yükselen girişim ortağı, 6 servis sağlayıcı ve 1 aracı şirketten oluşan 119 üyeli bir aile" haline gelmiş.

Borsa İstanbul Özel Pazar

Borsa İstanbul'da girişimler, yeni girişimlerin yer aldığı "start-up" ve kuruluşunun üzerinden bir miktar geçmiş ve en az 5 milyon lira aktif veya satış büyüklüğüne ulaşmış tercihen de 3-4 yıl içinde halka açılmayı planlayan "yükselen girişimler" olmak üzere iki segmentte gruplandırılıyor.

Web tabanlı ve üyelik esasıyla çalışan Özel Pazar'da üyelik ücretleri yeni girişimler için yıllık bin lira, yükselen girişimler içinse 2 bin 500 lira olarak belirlenmiş. Yatırımcılar içinse, özel kişi üyelikleri yıllık 2 bin 5 yüz lira, tüzel kişi üyelikleri 5 bin liradan ücretlendiriliyor. İbrahim Turhan'ın açıklamasına göre, Özel Pazar, ortaya çıkabilecek maliyetlerin önemli bir kısmının başka kaynaklarla sağlanması için KOSGEB ile görüşerek işbirliği imkanları üzerinde çalışıyor.

Borsa İstanbul Özel Pazar'ın resmi sayfasına buradan ulaşabilir, Pazar'ın çalışma şekliyle ilgili detaylı analizimizi burada bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.