Uber, Spotify entegrasyonunu yapan Amsterdam'lı ekibi işe aldı

Uber, Spotify entegrasyonunu yapan Amsterdam'lı ekibi işe aldı

Uber aldığı dev yatırımlarla büyük bir şirkete dönüştü. Pek çok regülasyona, davaya ve üstüne bir de rakiplerle mücadele için ciddi efor sarf eden Uber büyümesini ve ürününe yeni özellikler eklemeyi de sürdürüyor.

Uber, uzun süreden beridir dışarıdan yazılım ve danışmanlık desteği de alıyor. Amsterdam'da bulunan bir mobil geliştirme ekibi de buna bir örnek. Son olarak şirketin duyurduğu ve oldukça sevilen Uber aracı içinde Spotify entegrasyonunu yapan bu ekip, artık birer Uber çalışanı.

Uber'in ilk mühendisi ve iki numaralı çalışanı Conead Whelan tarafından yönetilecek ekip, Uber'in Hollanda'da açması olası geliştirme ofisinin bir parçası olabilir. Uber daha önce Moop.me'den şirketin kurucusu dahil 10 kişiyi işe almıştı.

Burada Uber'in stratejisinin ajansları/şirketleri satın almak yerine, yeteneğe yatırım yaparak çalışan sayısını yükseltmeye yönelik olduğunu görüyoruz.

Uber, Hollanda'da açacağı geliştirme ofisi ile Avrupa Birliği'ne daha yakın olabilir. Uber'in Hollanda merkezli yeni yapılanmasının yıl sonuna dek 30 kişi olması, 2015'in başında da Avrupa'daki çalışan sayısını yükseltmesi bekleniyor. Fakat Uber, Almanya ve Fransa gibi ülkelerde taksicilerin gösterdiği direncini kırabilecek mi, onu biraz da zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.