Flipkart kurucuları elektrikli bisiklet üretecek Ather'a 1 milyon dolar yatırım yaptı

Flipkart kurucuları elektrikli bisiklet üretecek Ather'a 1 milyon dolar yatırım yaptı

Hindistan'da bulunan ve Hindistan pazarının en büyük e-ticaret sitelerinden birisi olan Flipkart.com'un kurucuları elektrikli scooter üretecek olan bir girişim olan Ather Energy'ye 1 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Bugüne dek üretilen elektrikli bisikletlerden (elektrikli scooter da diyebiliriz) farklı olarak Ather Energy teknoloji ile biraz daha yakın bir çizgide yer alıyor olacak. Ather'ın ürettiği elektrikli bisikletin ekran paneli, Android tabanlı bir işletim sistemiyle çalışacak. Bu panel üstünden sürücünü navigasyon bilgisi görebilecek. Ayrıca daha akıllı hale gelen elektrikli bisikletlerin takipi daha kolay yapılabilecek. Bu noktada özellikle motokurye olarak çalışan şirketlerin bu tarz elektrikli motorlara ilgisi muazzam düzeyde olabilir.

Ather, barındırdığı teknoloji ile çok daha güçlü bir pil ile karşımıza çıkıyor. Çok daha hafif ve küçük bir pil kutusu bulunan Ather'ın elektrikli bisikletinin şarj olma süresi de günümüz elektrikli motorlarına nazaran daha iyi olduğu belirtiliyor. Çıkabildiği en yüksek hız 75 km/h olan bu elektrikli bisikletin 0'dan 60 km/h'a çıkması ise 11 saniye alıyor. Benzinli motorlara nazaran çok daha hafif olan Ather elektrikli bisikletler, özellikle Hindistan pazarında da çokça alıcı bulabilir, sadece bununla kalmayıp dünyaya da açılabilir.

Hindistan merkezli şirketin elektrikli bisikleti 2016'da piyasaya çıkartması bekleniyor. İlk hedef pazarı da Hindistan olacak gibi gözüken Ather Energy, prototiplerin testlerine de Hindistan'ın iki farklı şehrinde başlamayı planlıyor ve bu prototiplerin test etmek isteyenler için başvuruları da toplamaya başlamış durumda. Bildiğiniz gibi Flipkart 1 milyar dolarlık bir yatırım almıştı, anlaşılan o ki Flipkart'ın kurucu ortakları gelirlerini değerlendirme konusunda önemli bir adım atmış. Akıllı elektrikli scooter'ların pazardaki paylarını ve Ather'ın başarını ise önümüzdeki yıllarda göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.