Khan Academy'nin Türkçe içerikleri ilk yılında milyonlarca kişiye ulaştı

Khan Academy'nin Türkçe içerikleri ilk yılında milyonlarca kişiye ulaştı

Online eğitim alanında dünyanın öncü kurumlarından Khan Academy'nin Türkçe hizmet vermeye başlamasının üzerinden bir yılı geçti. Khan Academy Türkçe'yi bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçiren STFA'nın paylaştığı verilere göre khanacademy.org.tr için Türkçeleştirilen binlerce videonun toplam izlenme sayısı bugüne kadar 2 milyon 550 bine ulaşmış. Bu videolar başta Türkiye olmak üzere Türkçe'nin konuşulduğu ülkelerde milyonlarca kişi tarafından izlenmiş.

Khanacademy.org.tr'de yayınlanan içeriklerin Türkçeleştirilmesi için 250’den fazla gönüllünün desteğini alan platform için aralarında TEVİTOL, Robert Koleji, Koç Lisesi, TED Koleji, Boğaziçi Üniversitesi gibi okullardan öğrenci, öğretmen ve akademisyenlerin ile iş hayatından profesyonellerin bulunduğu gönüllü çevirmenler bugüne kadar 3 bin 500’den fazla videoyu Türkçeleştirmiş. Khan Academy Türkçe'nin ilk etapta yaklaşık 2 bin video ile açıldığını hatırlatalım. Yerelleştirilen içeriğin kitlelere ulaşmasına ise yapılan işbirlikleri ciddi etkiye sahip zira, devlete ait ve özel eğitim kurumlar tarafından kullanılan Khan Academy Türkçe online dersleri bu sürede birçok sivil toplum kuruluşunun da desteğini aldı ve almaya devam ediyor.

Herkese, Her Yerde, Dünya Standartlarında ve Ücretsiz Eğitim” hedefiyle yola çıkan Khan Academy'nin Türkiye'deki birinci yılı vesilesiyle yayına aldığı “You Can Learn Anything” (Her Şeyi Öğrenebilirsin) kampanyasının Türkçe tanıtım videosu da, Khan Academy’nin kurucusu Salman Khan'ın “Zekâmız sabit değildir ve zekâmızı geliştirmenin en iyi yolu da zorlanabileceğimiz ve hata yapabileceğimiz işlerle uğraşmaktır” sözleriyle herkese “her şeyi öğrenebilirsin” mesajını iletiyor.

Khan Academy Türkçe kampanya sayfası www.herseyiogrenebilirsin.org adresinde, Khan Academy Türkçe sayfası ise burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.