Yemeksepeti'nin yatırımcısı General Atlantic, Vox Media'ya 46.5 milyon dolar yatırım yaptı

Yemeksepeti'nin yatırımcısı General Atlantic, Vox Media'ya 46.5 milyon dolar yatırım yaptı

Bünyesinde The Verge, SN Nation, Polygon gibi mecraları barındıran internet yayın grubu Vox Media, ülkemizdeki Yemeksepeti yatırımı ile daha yakından tanıma fırsatı bulduğumuz General Atlantic'ten 46.5 milyon dolar yatırım aldı.

The New York Times'ta yer alan haber ve Vox Media'nın bu haberi Twitter hesabından RT etmesi ile doğrulanan ve yayılan haber, yatırımı da doğrulamış oldu. Bu yatırımdan sonra Vox Media'nın değerlemesini 380 milyon dolar civarına yükseldiği söyleniyor.

Son dönemde medya şirketlerine yatırım ilgisinin ciddi miktarda arttığını görüyoruz. BuzzFeed, Reddit gibi dev web sitelerine yatırımın yanı sıra, Washington Post da son olarak Amazon'un patronu Jeff Bezos tarafından satın alınmıştı.

Yatırım şirketleri bazı medya şirketlerini 'önü kapalı yatırımlar' görüyor olsa da, medya alanındaki girişimlerin tüketicilerin içerik tüketimi anlayışı ve markalara sunabildiği sponsorlu reklam modelleri ve klasik görsel reklamlar ile ciddi gelirler elde edebiliyor. Bununla birlikte Vox Media, bir içerik yönetim sistemi geliştiriyor. Kısacası medya şirketleri elinde ciddi insight bulunduran teknoloji şirketlerine dönüşmeye başladıkça, bu alanda medya şirketlerine yatırımlar da artacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.