Reddit, 500 milyon dolar değerlemeyle 50 milyon dolar yatırım alıyor

Reddit, 500 milyon dolar değerlemeyle 50 milyon dolar yatırım alıyor

iCloud'un hacklenmesiyle çalınan şöhret fotoğraflarının paylaşımı için ilk adreslerden biri olan Reddit, 50 milyon dolar yatırım alıyor. Re/Code'un konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Reddit prensipte anlaşmaya varılan yatırım karşılığında hisselerinin yaklaşık yüzde 10'unu verecek. Bu yatırım, değerlemesinin de 500 milyon doların üzerinde olabileceği anlamına geliyor.

Reddit'in yeni tur yatırımının katılımcıları arasında, Andreessen Horowitz ve Sequoia Capital gibi tanınmış yatırımcılar olması bekleniyor. Y Combinator'ın hızlandırma turuna seçilen ilk girişimlerden biri olan Reddit'in kurucu ortağı Alexis Ohanian ise geçtiğimiz Temmuz ayında Y Combinator'a ortak olarak katılmıştı. Bu yüzden Y Combinator'dan da önemli isimlerin yatırım turunda yer alacağı söyleniyor.

Ayda 133 milyon ziyaretçiye ulaştığı belirtilen Reddit, içerik paylaşımı için gittikçe önemli bir kaynak haline geliyor. (BuzzFeed'in onca orijinal içeriği nereden bulduğunu merak ediyorsanız, adreslerden biri de Reddit).

Şöhret fotoğraflarının da geçtiğimiz hafta boyunca serbestçe paylaşıldığı Reddit CEO'su Yishan Wong, 6 Eylül'de fotoğraflara ait linklerin kaldırılmayacağı yönünde bir açıklama yaptı. "Herkes kendi ruhundan sorumludur" başlıklı yazısıyla Reddit'in genel yayıncılık politikasının kimseye müdahale etmemek olduğunu söyleyen Wong'un açıklamasından sonra, çelişkili biçimde fotoğrafların büyük çoğunluğunu yayından kaldırdı.

reddit ama

Web'in popüler adreslerinden biri olan Reddit, resmi mobil uygulamasını da yakın zamanda yayınladı ve özellikle ünlü isimler ve üyelerini bir araya getirmesiyle ses getiren AMA (Ask Me Anything) soru cevap seanslarını mobile taşıdı. iOS ve Android versiyonları yayınlanan uygulamanın, Reddit'in en popüler "ürünlerinden" biriyle 10'uncu yaşında mobile yönelmesi açısından önemli bir adım olduğu söylenebilir.

Yatırımla ilgili taraflardan henüz bir açıklama gelmedi, gelişmeleri aktarıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.