En çok kazandıran programlama dilleri hangileri?

En çok kazandıran programlama dilleri hangileri?

Bilgisayar programcılılığı yalnızca teknoloji endüstrisinin değil, istihdam piyasası başta olmak üzere küresel ekonominin dönüşmesinde belirgin bir etkiye sahip. Son yıllarda bu mesleğe yönelik artan taleple birlikte programcıların daha fazla ilgi gördüğünü hatta yer yer "süper starlar" arasında anıldığını görmek bile mümkün hale geldi.

"Peki hangi programlama dili bunda daha büyük paya sahip?" diye- sadece programcılar arasında polemik yaratmak için- bir soru ortaya atarsanız, uzun bir tartışma duymaya hazırlanmanız gerekiyor. Programcılar için bu sorunun cevabı büyük olasılıkla favori programlama dilleri olsa da neyse ki tek kaynağımız onlar değiller.

Burning Glass ve Brookings Institution tarafından yayımlanan verileri derleyen Quartz'ın yakın zamanda yayımladığı en çok kazandıran programlama dilleri listesi, kodlama dillerinin ekonomik karşılığı hakkında iyi bir fikir veriyor.

en-cok-kazandiran-programlama-dilleri

Quarzt'ın listesine göre, en çok kazandıran programlama dili olan Ruby on Rails'in  programcılarının ortalama yıllık maaşı yaklaşık 109 bin dolar, onu 108 bin dolarla Objective C izliyor. Listenin üçüncü sırasında yıllık ortalama 100 bin dolar kazandıran Python var.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.