Etkinlik keşif sitesi etkinlik.com.tr, içeriklerini yayıncılara açarak büyüyecek

Etkinlik keşif sitesi etkinlik.com.tr, içeriklerini yayıncılara açarak büyüyecek

Mayıs 2013'te bilet satışına başlayan etkinlik keşif plaformu etkinlik.com.tr, bugüne kadar yakaladığı büyümeyi yayıncılarla kurduğu içerik ortaklıklarıyla bir üst seviyeye taşımak istiyor.

Son 1 yılda 12 bin civarında etkinlik bilet satışı ve kaydı gerçekleştirdiğini öğrendiğimiz etkinlik.com.tr, ödeme tarafında kendi altyapısına geçiş yaparak kredi kartı ile ödeme alma, havale ile ödeme ve faturalama süreçlerini üstlenmiş. Bu sayede organizatörlerin yükünü azaltacak bir yapı geliştirmiş.

Günlük ziyaretçi sayısı 2.5 katına, üye sayısı 4 katına çıkmış

Etkinlik.com.tr'nin geçtiğimiz sene (Mayıs 2013) 2 bin civarında olan günlük ziyaretçi sayısı 5 bine, üye sayısı ise 5 binden 20 bine ulaşmış. Bu büyümeye paralel olarak etkinliklerin daha geniş kitlelelere yayılmasını hedefiyle 'yayıncı ağı' kurulumunu gerçekleştirmiş.

etkinlik.com.tr etkinlik takip etmek

Yayıncılar kendine özel etkinlik sayfası oluşturabiliyor

Mobil cihazlara uyumlu tasarıma geçiş yapan girişimin büyümesi için attığı en önemli adımlardan biri olan 'yayıncı ağı', yayıncıların API üzerinden etkinlik.com.tr içeriklerine ulaşmasını sağlıyor. İçerikler filtrelenerek istenilen şekilde kullanılabiliyor.

Aşağıda ve tıpkı etkinlik.cumhuriyet.com.tr örneğinde olduğu gibi yayıncılar kendi sitesi altında ziyaretçilerine etkinlik bulma konusunda önemli bir araç sağlamış oluyor.

etkinlik sayfasi

Şu anda 13 yayıncının dahil edildiği sistem etkinlik organizatörlerine daha fazla bilinirlik kazandırırken, yayıncılar için de ziyaretçilerine güncel ve özel içerik sunma şansı tanıyor. Sisteme etkinlik ekleyen organizatörler yayıncı ağındaki gösterim istatistiğine etkinlik yönetim sayfasından ulaşabiliyorlar.

API'yi kullanamayacak yayıncılar için eklenti (widget) geliştirmeye başlayan etkinlik.com.tr,  bu konuda geliştiricilerden gelecek fikirlere de açık olduğunu paylaşıyor.

Etkinlik.com.tr, Türkiye'de etkinlik, konferans ve organizasyon takibi yapabileceğiniz sayılı girişimlerden biri. Hem organizatörler, hem yayıncılar hem de kullanıcılar açısından pazarın ihtiyaçlarına yanıt vermeye çalışması da sevindirici ve umarım büyümesini katlanarak sürdürecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.