Turkey GREAT Startup yarışmasının kazananları belli oldu

Turkey GREAT Startup yarışmasının kazananları belli oldu

Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) tarafından ilk olarak 2012 yılında başlatılan GREAT kampanyası kapsamında Türkiye’nin genç teknoloji girişimcilerini hedefleyen ‘GREAT Startup‘ adlı bir yarışma yapılacağı duyurusunu geçtiğimiz Haziran ayında sizlerle paylaşmıştık.

GREAT kampanyası çerçevesinde 27 Kasım’da Wyndham Grand İstanbul'da düzenlenen Birleşik Krallık Teknoloji Zirvesi'nde yerli ve yabancı teknoloji şirketleri ve iş insanları bir araya geldiler. Etkinlikte, GRET Startup yarışmasını kazanan 5 yerli girişim de açıklandı.

İngiltere ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımı desteklemek amacıyla yürütülen GREAT kampanyasının Türkiye ayağı Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner’ın ev sahipliğinde yapıldı. Ayrıca Birleşik Krallık Başbakanlık Türkiye Özel Ticaret Temsilcisi Lord Janvrin de konuşmacılardandı.

Etkinlik çerçevesinde düzenlenen GREAT Teknoloji Ödülleri, Kadın Teknoloji Girişimcisi, Üniversiteli Genç Teknoloji Girişimci, Anadolulu Teknoloji Girişimcisi, Sosyal Teknoloji Girişimcisi ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde verildi. Birinci seçilen girişimlere girişim sermayesi şirketleriyle Birleşik Krallık seyahatine katılım hakkı, BBirleşik Krallık’ta iş kurmak isteyenlere danışmanlık/ilgili kişilerle tanışma ve teknoloji iş dünyasından kişilerle ve şirketlerle tanışma/fikir alışverişinde bulunma olanağı kazanmış oldular.

Biz de Webrazzi olarak etkinlikte yer aldık ve ödül kazananlar ile röportajlar gerçekleştirdik. Aşağıdan Leigh Turner ve her kategoride birinci seçilen girişimlerle Noyan Ayan'ın yaptığı röportajları izleyebilirsiniz.

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner röportajı:

Sosyal Teknoloji Girişimcisi kategorisinde birincilik kazanan Favoreat röportajı: 

Jüri Özel Ödülü'nü kazanan HotelRunner röportajı:

Kadın Teknoloji Girişimcisi Ödülü'nü kazanan VitrinGez.com röportajı:

Üniversiteli Genç Girişimci ödülünü kazanan Visionteractive röportajı:

Anadolu’dan Teknoloji Girişimcisi ödülünü kazanan AloTech röportajı:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.