İnternet tabanlı sunum aracı Prezi'ye 57 milyon dolarlık büyük yatırım

İnternet tabanlı sunum aracı Prezi'ye 57 milyon dolarlık büyük yatırım

prezi online sunum hazirlamakSunum hazırlama ve taşıma kavramını masaüstünden internete taşıyan Prezi.com, 57 milyon dolarlık büyük bir yatırımla dikkatleri yeniden üzerine çekti.

Helsinki'de düzenlenen Slush adlı konferansta açıklama yapan Prezi, 20 yıllık yatırım şirketi Sprectrum Equity'nin öncülük ettiği yatırıma Sunstone Capital ve Accel Partners'ın da katıldığını açıkladı. Bu önemli yatırımın hali hazırda 50 milyon kullanıcıya ulaşan Prezi'nin küresel açılımını hızlandırması bekleniyor.

Budapeşte'de kurulan ve Avrupa'nın en önemli girişimlerinden biri olarak kabul edilen Prezi, bildiğiniz gibi sunum yapma işini basit ve etkili bir hale getirerek beğeni toplamıştı. Bugüne kadar 160 milyon 'Prezi' sunumun hazırlandığını söyleyen Prezi CEO'su ve kurucu ortağı Peter Arvai, Prezi sunumlarının daha etkileşimli olacağı yönünde bir mesaj da vermiş.

Prezi vs. Microsoft Sway

Bulut tabanlı bir yazılım şirketi olarak görülen Prezi'nin önünü açtığı internet tabanlı sunum alanında Microsoft'un da son dönemde atakta olduğunu hatırlatmak lazım. En başarılı ofis ürünlerinden Powerpoint'in Prezi gibi araçlara tercih edildiğini gören Microsoft, çevrimiçi sunum aracı Sway ile Prezi'yi hedef aldığını göstermişti.

Microsoft, Sway adımıyla Prezi'yi satın alma ihtimalini göz ardı etmiş oldu ve bu yatırım durumun giderek rekabete döneceğini gösteriyor.  Kazananın kim olacağını elbette kullanıcıların tercihi belirleyecek...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.