Daha kolay ve düzenli PowerPoint sunumları için yeni bir yardımcı araç

Daha kolay ve düzenli PowerPoint sunumları için yeni bir yardımcı araç

İnternet dünyasının en çok kullanılan ve muhtelemen bundan sonra da kullanılacak olan araçları kuşkusuz metin, tablo ve sunumlar hazırladığımız -Microsoft ailesindeki isimlerini sıralarsak- Word, Excel ve PowerPoint.

Her ne kadar Word ve Excel'de Apple ve Microsoft gibi firmaların ürünlerini güncellemesi haricinde uzun yıllardır bir değişme olmasa da sunum hazırlama noktasında çeşitli alternatifler ortaya çıktı. Hepinizin aklına ilk olarak Prezi'nin geldiğini tahmin etmek güç değil. 20 milyona yaklaşan kullanıcı sayısıyla Prezi, son derece şık ve farklı sunumlar hazırlamanıza olanak veriyor. Prezi'de hem online olarak, hem de bilgisayarınıza indireceğiniz program vasıtasıyla sunum hazırlayabiliyorsunuz. Ayrıca Prezi'nin iPad ve iPhone için mobil uygulamalarının bulunduğunu da hatırlatalım.

Bugün ise sizlere PowerPoint ile beraber kullanabileceğiniz bir yardımcı araç tanıtacağız. Daha önce Webrazzi'de de yer verdiğimiz Twitter Bootstrap temelli olan bu wireframe seti, sunumunuzun içinde ihtiyaç duyabileceğiniz çok sayıda öğeyi içerisinde barındırıyor.

Şu bağlantıdan indirdebileceğiniz .zip dosyasını açtığınızda karşınıza hazır bir sunum geliyor. Bu sunumdaki buton, başlık, sembol, görsel ve diğer tüm öğeleri kopyalarak hazırladığınız sunumda kullanabiliyorsunuz. Ayrıca set içerisinde hazır grid yapıları da bulunuyor.

wireframe-sunum-butonlar

Twitter Bootstrap'ın web geliştiricileri için oldukça büyük bir yenilik olduğunu söyleyebiliriz. Bu yazıda bahsettiğimiz hazır PowerPoint seti, veya ortaya çıkacak benzerleri, sunum hazırlama dünyasında bir çığır açmayacak belki ama dar bir kitleye hitap etse de alternatiflerden biri arasına girebilir. Konuyla ilgili detaylara ve ücretsiz olarak dağıtılan setin lisans bilgilerini şuradan ulaşabilirsiniz.

Diğer önemli bir konuysa; bu ve benzeri setleri sunum hazırlarken buton ve diğer bazı öğelere link vererek basit bir wireframe hazırlama aracı olarak da kullanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.