RealScout, gayrimenkul arama teknolojisini geliştirmek için 6 milyon dolar yatırım aldı

RealScout, gayrimenkul arama teknolojisini geliştirmek için 6 milyon dolar yatırım aldı

Emlakçılar ve gayrimenkul danışmanlarının genelde Türkiye'de ve dünyada tercih ettiği bazı büyük ilan siteleri mevcut, bu amaçla yola çıkan RealScout bu alanda bir takım yenilikler getirmeye hazırlanan bir girişim.

RealScout burada bir probleme odaklanarak emlakçılara günün teknolojisine uygun çalışma imkanı vermeyi istiyor. Tüketiciler için emlak ilanlarının yer aldığı siteler her ne kadar trafik açısından emlakçılar için çok önemli olsa da, emlakçıların asıl hedef kitlesi olan gayrimenkul arayanlar ve mal sahipleriyle de buluşmak için tam olarak doğru bir adres değil. RealScout bununla birlikte gayrimenkul arayışında olan kişilere daha iyi bir deneyim sunmak istiyor.

RealScout sahip olduğu özelliklerle beraber gelir modelini emlakçılardan aldığı aylık 79 dolarlık üyelik ücreti üzerine kurgulamış. Aldığı 6 milyon dolarlık yatırımı ise teknolojisini geliştirmek için harcayacağını açıklayan RealScout, potansiyel müşterilerin emlak jargonuna uygun arama yapabilmelerini sağlayacak. Burada ilgili arama kelimelerine alarm kurmak mümkün olacak. Böylece arka plandaki teknoloji sayesinde siteye üye olan emlakçılar da potansiyel müşterilerin nasıl bir ev aradıklarını bilecek, müşterilerini bu havuzda arayabilecekler. Şu anda 50 bin aktif listelenen ilan bulunan RealScout'ın iPhone için bir iOS uygulaması da bulunuyor.

RealScout, artık emlakçılık alanında zemini "ilan usulü" modelin terk edilmesine hazırlıyor gibi gözüküyor. Bir "yığın" haline gelmiş ilan verisini anlamlaştırmak isteyen RealScout'ın aldığı 6 milyon dolarlık yatırımla bunu yapması için önünde herhangi bir engel de bulunmuyor gibi gözüküyor. Emlakçıların da müşterilerin de böyle akıllı teknolojiler için ilan sitelerini terk etmeye hazır olduklarını düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.