İTÜ Çekirdek Big Bang: Girişimciler 100 bin TL'lik büyük ödül için sahneye çıkıyor

Girişimcileri hayallerine kavuşturmak isteyen kuluçka merkezlerimizden İTÜ Çekirdek, 29 Kasım’da 'Big Bang' (Büyük Patlama) adını verdiği final etkinliğinde toplam 350 bin TL'lik ödülü sahiplerine dağıtacak.
İTÜ Çekirdek Big Bang: Girişimciler 100 bin TL'lik büyük ödül için sahneye çıkıyor

itu ari cekirdek kulucka merkezi big bang 2Girişimcileri hayallerine kavuşturmak isteyen kuluçka merkezlerimizden İTÜ Çekirdek, 29 Kasım’da 'Big Bang' (Büyük Patlama) adını verdiği final etkinliğinde toplam 350 bin TL'lik ödülü sahiplerine dağıtacak.

Bu yıl 1000 başvuru arasından 2 farklı kategoride (genel, bulut bilişim) seçilen 13 aday büyük ödül için yarışıyor. Ön Kuluçka ve Hızlandırıcı dönemleri boyunca iş planını hazırlayıp, projesini geliştiren 13 aday, çekirdek sermayeye ulaşarak şirketleşme adımını atmak için 29 Kasım'ı bekliyor.

29 Kasım’da İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlik sonucunda birinci seçilecek girişim 100 bin  TL, ikinci girişim 50 bin TL, üçüncü girişim 25 bin TL, dördüncü girişim 10 bin TL para ödülü kazanacak. 10 binlerce TL değerindeki çeşitli özel ödüllerinde dağıtılacağı tüm ödül listesi ise şöyle olacak;

  • Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü: 100.000 TL
  • Cardtek Group Özel Ödülü: 50.000 TL
  • Monitise Özel Ödülü: 50.000 TL
  • Ege Kimya Özel Ödülü: 25.000 TL
  • Agito Özel Ödülü: 10.000 TL
  • Microsoft Azure Kullanım Hakkı Ödülü:  60.000 $
  • İşnet Özel Ödülü: 10.000 TL
  • Cloudturk Özel Ödülü: 5.000 TL
  • Daha.net Özel Ödülü: 4.250 TL

Girişimcilerin jüri karşısına çıkacağı İTÜ Çekirdek Big Bang seçiminde hak oylamasının da etkisi olacak. Etkinliğe katılıp bu heyecana ortak olmak isterseniz etkinliğe kayıt formunu doldurmanız gerekiyor. Katılamayanlar için final sonuçlarını hızlı bir şekilde sizlerle paylaşmaya çalışacağız. ;)

Hatılatmak gerekirse 2013 yılının kazananı KarıncaLab, 2012'nin kazananı ise ImonaCloud olmuştu.

Sağlık ve çevre alanında güzel AR-GE projelerini içeren İTÜ Çekirdek 2014 Big Bang adayları hakkında kısa tanıtım bilgisini aşağıda bulabilir, şimdiden tahminlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

  1. FLORADEM: Sebze, meyve üzerindeki kimyasal ilaç kalıntılarını yeni elektrostatik bir ilaçlama teknolojisi ile çözmeyi amaçlıyor. Üreticiye ilaç maliyetinde en az yüzde 60 tasarruf sağlayan elektrostatik ilaçlama sistemi, mevcut ilaçlama sistemlerine, geliştirilen aparatlarla entegre edilebiliyor. Uzaktan algılama sistemi ile ekstra inovasyon yaratan teknoloji, her sebzeyi ya da ağacı algılarak, “boşa ilaç sıkma”nın sakıncalarını da ortadan kaldırıyor.(Ekip Üyeleri: Mehmet Hasanzade, Cem Berk Şenel, Emin Çağatay Altınok, Mehmet Aziz Duman )
  2. ROBOTICA: ROBOTICA ile cep telefonu ekranındaki arabalar, uzaktan kumandalı robotik gerçek yarış arabalarına dönüşüyor. Robotik yarış arabasını idare etmek için, cep telefonuna yüklenen uygulamayı açıp, cep telefonunu bir otomobilin direksiyonu gibi hareket ettirmek yeterli oluyor. (Ekip Üyeleri: Mete Erzincanlı, Ufuk Şafak )
  3. BARBUN: Bilgisayar ve mobil cihaz kullanıcılarının sahip olduğu her türlü digital  verinin yedeklenmesi, saklanması ve geri getirilebilmesini sağlayan bulut bilişim hizmeti, öncelikle mimarlık ve tasarım ofislerini hedefliyor. (Ekip Üyeleri: Mert Salık, Mehmet Ali Sert )
  4. TÜCCAR EFENDİ: E-ticaret yapan ya da online satış için uygun ürün ya da hizmeti olan satıcılara, e-ticaretlerini tek elden, kolay ve verimli biçimde yönetebilme fırsatı sunuyor. Farklı bir çok e-ticaret sitesinde dükkan açan satıcıların, ürün, sipariş, stok idaresi ve raporlamaları, web tabanlı bir yönetim paneli ile sağlanıyor. (Ekip Üyeleri: Can Yıldırım, Muhammed Fatih İnanç )
  5. SMARTSTAY: Yoğun seyahat eden otel müşterilerinin, sipariş, istek, tercih ve şikayetlerini, resepsiyon ve müşteri hizmetleri gibi kimseye anlatmak zorunda kalmadan oteldeki ilgili operasyon birimine doğrudan atarıyor. Bir büyük otel zinciri çalışanın gözlem, tespit ve deneyimlerinden yola çıkan proje, beş yıldızlı otel ve tatil köylerini hedefliyor.  (Ekip Üyeleri : Hikmet Mert Gündüz, Kerem Can Kaya)
  6. TIMESHADE: Bulut üzerinden gerçekleştirilen uygulama ile kişiler telefonlarındaki adres defterlerinden başlayarak, dahil oldukları tüm ağlardaki tanıdıkları ile kendilerine ait bir özel platformda, iletişim kurmak ve paylaşımda bulunmak olanağına sahip olabiliyorlar. Kendileri ya da tanıdıkları, hiç sosyal medya kullanıcı olmasa bile, bu kendi oluşturacakları yeni ağda buluşmalarına engel oluşturmuyor. Böylece aynı etkinlikte ayrı ayrı çektikleri fotoğrafları biraraya getirerek ortak albümler oluşturmaktan, kimseyle paylaşmak istemedikleri fotoğrafları depolayacak bir sanal ortama kavuşmaya kadar, özel hayatlarının gizliliğini koruyacak tüm olanakları elde edebiliyorlar. (Ekip Üyeleri: H. Erkut Perek, Berna Botali Kaplan, Rasih Çağlayan, Yavuz Selim Yaşar)
  7. TABTOY STUDIOS: 3-8 yaş çocukların mobil cihazlara yönelen ilgileri yüzünden, gerçek oyuncaklardan uzaklaşmasını engelliyor. Çocuklara sunduğu, üzerine çeşitli nesneler koyarak oynayabilecekleri, sensörleri ile nesnelerin türünü, konumunu ve yönünü algılayan, tablet bağlantısıyla da geri bildirimlerde bulunabilen platform sayesinde, gerçek oyuncakları akıllı hale getiriyor. (Ekip Üyeleri: Onur Yıldırım, Rahim Öner, Sertaç Faruk Altural)
  8. BIOCOWER: İneklerin çıkardığı gazdan elde edilecek elektrik enerjisi, günlük tüketimde kullanılabileceği gibi, yeni teknoloji bu enerjinin depolanarak, şebekeye satılmasına da olanak tanıyor. 1 ineğin günlük gaz salınımından elde edilen metan gazı ile 5 kwH elektrik üretimi hedeflenirken, bu miktar, 2 buzdolabının bir günlük enerji sarfiyatını karşılayabiliyor. Ahırlardaki havalandırma verimliliğinin artması aynı zamanda ineklerin süt verimliliğini de artırıyor. (Ekip Üyeleri: Şinasi Mert Çakman, Yalçın Öztürk)
  9. HANGAAR:  Akıllı giyilebilir ürünler alanında, farklı kullanım amaçlarına uygun çözümlerin üretilebileceği bir platform sunuyor. Artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanarak, görüntünün 2 boyutlu olmasının önündeki engelleri kaldıran teknoloji, bir güvenlik ekibine, korumakla yükümlü oldukları kişiyi, olağanüstü bir durumdan uzaklaştırmak için, binadaki güvenli çıkışların krokisini gösteren bir gözlüğe dönüşebiliyor. (Ekip Üyeleri:  Mahmut Cihat Karaman, İsmet Özmen )
  10. AEROS:  Türkiye’nin ilk filtresini, nanolif teklonojisi ile üretmeyi hedefliyor. Nanolif teknolojisi, mevcut filtre sistemlerinde, küçük çaptaki parçacık filtrelizasyonunu, bakterilerin dahi geçişine izin vermeyecek mikron ölçeğinde biyolojik bir filtreleme kalitesine dönüştürüyor. Su filtreleri ithalatına yılda 40 milyon dolar harcayan Türkiye’de, suyun tarımda ikinci kullanımı ile ilgili olarak, İSKİ ve benzeri kuruluşlar için de, yeni teknolojinin avantajlarından yararlanma  fırsatı doğuyor. (Ekip Üyeleri: Yusuf Polat, Mahmut Osman Büyük, Serkan Cığal, Ahmet Yakup Gökçe )
  11. KUAX: Tek merkezden pek çok mağaza vitrininin gerçek zamanlı yönetilebilmesine olanak tanıyan teknoloji, herhangi bir projeksiyon sistemine ihtiyaç duymadan, vitrin camını LCD bir ekrana çeviriyor. Vitrine bakan müşteri adayının, yaş grubunu ve cinsiyetini, hatta mevcut müşteri ise kim olduğunu algılayan akıllı vitrin sistemi üzerinden, kişiye özel ürün grupları ve kampanya seçenekleri vitrine taşınabiliyor. (Ekip Üyeleri: Muhammet Sebul Beratoğlu, Filiz Saltık Beratoğlu, Muhammet Tahir Beratoğlu )
  12. AGHLAB: Çocuklara, anne babaların gönül rahatlığı içinde takip edip onaylayacakları, eğitici ve öğretici bilgisayar oyunları platformu sunuyor. Mobil uygulamalar biçiminde çocuklara sunulacak yeni oyun platformu, okul öncesi çocuklardan başlayıp, ilköğretim çağındakilere doğru hedef kitlesini genişletecek biçimde, eğitici ve öğretici bilgisayar oyunlarından oluşacak. Uygulama, çok yakında mobil marketlerde yerini alacak. (Ekip Üyeleri: Can Eren Aladağ, İlknur Sinem Soler, Ahmet Aycan Atak)
  13. ELİF GÜNGÖR: Mutfakta her gün kullanılıp çöpe atılan ve çevre kirliliğine yol açan yumurta kabuklarını, antibakteriyel üretiminde değerlendirmeyi hedefliyor. Yumurta kabuğunun kalsinasyonu (nemini uzaklaştırmak için erime noktasının altında ısıtılması) ile düşük maliyetli ve etkili bir doğal dezenfektan üreterek, 12 milyon dolarlık ithal ürün pazarına alternatif ürün sunulması planlanıyor. Böylece, çöpe giden ve çevrenin atık yükünü artıran yumurta kabukları, özellikle gıda sektöründe kullanılan zehirli kimyasallara alternatif bir ürüne dönüştürülmüş oluyor. (Ekip Üyeleri: Elif Güngör, Saliha Kunduz )
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.