Rus internet devi Mail.ru harita uygulaması Maps.me'yi satın aldı

Rus internet devi Mail.ru harita uygulaması Maps.me'yi satın aldı

Vkontakte'nin de şemsiyesi altında bulunduğu Rus internet devi ve Rusya'nın en büyük e-posta istemcisi Mail.ru, yeni bir satın alma yaparak haritalarını geliştirmek istediğini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl bu hemen hemen bu zamanlarda My.com ile dünyaya açılma denemelerine başlayan Mail.ru, My.com'un haritalar entegrasyonu sağlamak için, Maps.me'yi satın aldı. Geliştirme merkezi Belarus'ta bulunan Zürih merkezli girişim Maps.me, bundan sonraki süreçte My.com'un içindeki harita uygulamasını geliştirmek adına da çalışacak.

2011 yılında ortaya çıkan Maps.me, çevrimdışı çalışma özelliği ve navigasyon gibi ek özellikleriyle birlikte bugüne dek 7 milyondan fazla kez indirilmiş başarılı bir uygulama. Yapılan satın alma ile birlikte hem İsviçre hem de Beyaz Rusya'daki Maps.me ekipleri, Mail.ru'nun başkent Moskova'da bulunan yeni ofisine taşınacak.

Maps.me, OpenStreetMap adlı açık kaynak kodlu harita altyapısıyla çalıştığını da belirtmemiz gerekiyor. Mail.ru'nun CEO'su Dmitry Grishin'in açıklamalarına göre bu harita şirketlerine rakip amaçlı atılmış bir adım değil, sadece Google, Nokia ve Yandex'in haritalarından bağımsızlık ilan edilmek için atılmış bir adım.

Henüz satın alma kağıt üstünde tamamlanmış değil. Bu sebeple satın almanın bedeliyle ilgili olarak da henüz elimizde bir veri bulunmuyor. Ancak Maps.me'nin sahip olduğu aktif kullanıcı sayısının 1.8 milyon kişi olduğunu düşünürsek ve My.com projesine Mail.ru'nun Rusya dışına açılma planları konusuna verdiği önemi tahmin edecek olursak, anlaşma da ciddi bir bedelle yapılmış olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.