Uber, Hindistan'daki regülasyonlara özel ödeme çözümü geliştirdi

Uber, Hindistan'daki regülasyonlara özel ödeme çözümü geliştirdi

Uber, bugüne dek giriş yaptığı ülkelerin taksicileri ve regülasyonları ile pek çok problem yaşadı. Bugüne dek Almanya, Fransa gibi gelişmiş ülkelerde çeşitli cezalar alan ve protesto edilen Uber, bugün önemli bir adım atarak Hindistan'a özel cüzdan tarzı bir ödeme sistemi geliştirdiğini duyurdu.

Hindistan nüfus açısından büyük bir pazar ve Uber'in buradaki fırsatı kaçırmak istemediği kesin. Hindistan, yaptığı son regülatif değişikliklerle bütün online ödeme işlemlerinin yerel bir ödeme sistemi aracılığıyla yapılmasına hükmetmişti. Yerli ödeme sistemleri için inanılmaz bir avantaj olan bu milliyetçi adım işe yaramış gibi görünüyor çünkü Uber, geliştirdiği bu yeni ödeme sisteminde Hindistan merkezli iş ortağı ile çalışmış.

Hindistan'da faaliyet gösteren ödeme sistemi Paytm, Uber ile yaptığı bu işbirliği sayesinde ciddi bir avantaj yakalamış ve Uber gibi dev bir uygulamanın içine giriş yapmış oldu.

uber-wallet-paytm

Uber ve Paytm cüzdanı yine Hindistan regülasyonlarına göre çalışıyor. Bu yüzden bu cüzdanda anlık bir ödeme mümkün değil. Kredi kartı, banka kartı ya da online bankacılık hesabınızı kullanarak online cüzdanınıza dilediğiniz kadar bakiye yükleyip, oradan Uber masraflarınızı karşılayabiliyorsunuz.

Özetle Uber, Hindistan'daki regülasyonlar gereği yerel bir ortakla çalışmak zorunda kalarak kendisine yeni bir ön ödemeli online cüzdan çözümü geliştirmiş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.