Sony'nin bulut tabanlı TV hizmeti PlayStation Vue, 2015'te sahneye çıkacak

Sony'nin bulut tabanlı TV hizmeti PlayStation Vue, 2015'te sahneye çıkacak

Japon teknoloji devi Sony'nin bulut tabanlı TV hizmeti PlayStation Vue sahneye çıkmak üzere. 2015'in ilk çeyreğinde ilk olarak ABD'de pazara çıkacak olan Playstation Vue'yü ilk olarak PS3 ve PS4 sahipleri kullanacak.

İlk kullanıcılarını davetiye usulüyle içeri alacağını açıklayan Sony, yayılımını iPad ve diğer cihazlar uygulamalarıyla tamamlayacak. CBS, Discovery, Fox, NBC Universal gibi ABD'nin en popüler TV yayıncılarıyla anlaştığını duyuran Sony, bu sayede ilk aşamada 75 TV kanalını kullanıcılarının hizmetine sunacak.

playstation vue online bulut tv

Talebe yönelik ve popüler içeriklerin de kullanıcılara sunulacağı Playstation Vue, son 3 günün programlarını kaydetmek gibi diğer platformlarda da yer alan temel özelliklere de sahip olacak. Sony, fiyatlandırmanın ürünün pazara çıkmasıyla açıklanacağını söylüyor ama aylık abonelikle rekabete dönük bir fiyat politikası izleneceğini de ekliyor.

Playstation tarafında yakaladığı başarıyı sürdürmek isteyen Sony, Playstation Vue'nun diğer ülkelerde ne zaman erişime açılacağını konusunda net bir tarih vermiyor. Birleşik Krallık ve İrlanda'da Vue adlı sinema salonu markasının olması da Sony'nin Avrupa açılımında isim değiştirebileceğine yorumlanıyor.

Diğer yandan Haziran ayında PlayStation TV'nin tanıtıldığını da hatırlamak gerekiyor. Apple TV ile aynı mantıkla çalışan cihazın fiyatının ilk etapta sadece Japonya’da piyasaya çıkacağı ve 99 dolara satılacağı açıklanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.