Facebook Messenger'ın aylık kullanıcı sayısı 500 milyonu aştı

Facebook Messenger'ın aylık kullanıcı sayısı 500 milyonu aştı

Facebook, yaptığı açıklamayla birlikte Facebook Messenger uygulamasının aylık kullanıcı sayısının 500 milyonu aştığını duyurdu.

Facebook, 2011 yılında çıkardığı Messenger uygulamasını bir süre sonra ayrı bir mesajlaşma uygulaması olarak konumlandırmıştı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Q&A with Mark etkinliğinde, Facebook Messenger'ı neden ayrı bir uygulama olarak konumlandırdıklarını da açıklayan Facebook CEO'su, kullanıcıların sadece mesajlaşma ihtiyaçlarına yanıt verebilecek bir uygulamaya ihtiyaç olduklarını söylemişti.

Kullanıcıların Facebook uygulamasına girip, oradan da mesajlar bölümüne gelmesi yerine, onlar için yeni ve bağımsız bir uygulama tasarlamak isteyen Facebook, mesajlaşma ürününün başına bundan 4 ay kadar önce Paypal'ın başkanlık koltuğunda oturan, David Marcus gelmişti.

Facebook Messenger ile çevrenize aynı SMS'de olduğu gibi anlık olarak ulaşmanız mümkün oluyor. Bununla birlikte Facebook Messenger'da pek çok sticker, fotoğraf ya da video paylaşabiliyor, grup mesajlaşmaları ve ücretsiz aramalar yapabiliyorsunuz.

Yarım milyar insanın iletişim için kullandığı Facebook Messenger, her iki haftada bir aldığı güncellemelerle de sürekli geliştirilmeye devam ettiğini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.