300 müşteri barajını geçen Algolia, Ekim ayı içinde 1 milyar arama sorgusuna yanıt vermiş

300 müşteri barajını geçen Algolia, Ekim ayı içinde 1 milyar arama sorgusuna yanıt vermiş

İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlenen, Avrupa'nın en büyük internet ve teknoloji etkinliklerinden biri olarak gösterebileceğimiz Web Summit'te 100'ün üzerinde farklı ülkeden 2000'i aşkın girişim sahne aldı. Bu girişimlerden biri de daha önce sizlere tanıttığımız Algolia oldu.

Paris'te kurulup daha sonrasında aldığı 3 milyon dolara yakın yatırımla beraber merkezini San Francisco'ya taşıyan girişim, en kısa haliyle SaaS bir arama çözümü.

Web Summit'te önemli sayılabilecek bir yeniliği de kullanıcılarına duyuran Algolia, Distributed Search Network (DSN) hizmetini devreye aldı. Böylelikle Algolia müşterileri artık dağıtık bir network üzerinde arama hizmeti alabilecek.

Bu da en basit anlatımla uluslararası bir web sitesinin Türkiye'den giriş yapan kullanıcısına örneğin Hollanda'daki sunucudan, Chicago'dan giriş yapan kullanıcısına da ABD'de konumlanan bir sunucudan arama hizmeti verebilmesi anlamına geliyor. Üstelik bu deneyimi arttırıcı özellik için Algolia müşterilerinin ekstra herhangi bir teknoloji geliştirmesine, ya da daha basit kelimelerle kod yazmasına, gerek yok.

Bu özelliği kullanıcılarına sunmak için 12 farklı lokasyonda kendine yer edinen Algolia; ilk aşamada ABD, Brezilya, Kanada, Fransa, Hong Kong, Hindistan, Japonya ve Rusya gibi ülkelerde aktif olarak konumlanmış. Ayrıca Product Hunt, HackerNews ve TeeSpring gibi şirketler Algolia'nın bu teknolojisini kullanan ilk isimler olmuş.

algolia-ekran-goruntusu-dsn

DSN hizmetini aylık olarak 30 dolardan başlayan fiyatlarla sunmaya başlayan Algolia, bu hamlesiyle beraber pazarda dikkatleri üzerine çekmeyi de başardı. Girişimin aldığı yatırımların ve merkezini San Francisco'ya taşımasının da etkisiyle yoluna sağlam adımlarla devam ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Algolia 300'ün üzerinde müşterisi için geçtiğimiz Ekim ayında 1 milyar sorguya yanıt vermiş

Web Summit'te girişimin CEO'su Nicolas Dessaigne ile konuşma fırsatı da bulduk. Nicolas'ın paylaştığı bilgilere göre Algolia'nın şu an 40'ın üzerinde ülkeden 350 müşterisi bulunuyor.

Temel olarak müşterilerinin web ya da mobil platformlarda sahip oldukları verileri kendi sunucularına aktarması sonrasında müşterilerine gelen arama sorgularına yanıt veren Algolia; yalnızca geçtiğimiz Ekim ayı içinde 1 milyar arama sorgusuna yanıt vermiş.

Nicolas Web Summit'le ilgili olarak ise; B2B bir girişim olduklarından dolayı etkinlikte tanışma fırsatı buldukları çoğu kişinin aslına potansiyel müşterileri olduğunu ve bun durumdan oldukça mutlu olduklarını belirtti. Nicolas bunun dışında Paris ve San Francisco haricinde de ürünlerini tanıtmaktan dolayı menun olduklarını aktardı.

Algolia hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Algolia'yı incelemek için girişimin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.