iBox Nano 3D: Dünyanın en ufak ve sessiz üç boyutlu yazıcısı Kickstarter'da hedefine ulaştı

iBox Nano 3D: Dünyanın en ufak ve sessiz üç boyutlu yazıcısı Kickstarter'da hedefine ulaştı

Üç boyutlu yazıcılar özellikle son 2 yıldır fazlasıyla gündemde ve büyük bir sıçramayla gelişmeye devam ediyor. Gelecekte fabrikaların üç boyutlu-robotik yazıcılarla donatılacağı ve birçok parçanın insan gücü olmadan ve çok daha az maliyetle üretileceğinin beklenen bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.

Üç boyutlu yazıcılar arasında değeri milyon dolarları bulan modellerin olmasının yanında birkaç bin dolar olanlar da var. Kickstarter'da 300.000 dolar hedefle yola çıkan iBox Nano 3D bu hedefine ulaşarak dünyanın en ufak ve sessiz çalışan üç boyutlu yazıcısını üretmeyi planlıyor.

Üç boyutlu yazıcılar ilk hayatamıza girmeye başladığında fiyatlarının ve boyutlarının oldukça yüksekti. Aradan geçen zaman içerisinde farklı kullanım alanlarına yönelik olarak modeller var markalar gelişti ve şu anda piyasada her bütçeye uygun farklı konseptlerde üç boyutlu yazıcılar bulunuyor. Bunların arasına son olarak eklenme hedefinde olan iBox nano 3D ise mevcut olarak en ufak ve sessiz çalışan üç boyutlu yazıcıyı seri üretime geçirmeyi hedefliyor.

ibn3d

Kickstarter'da hedeflediği rakam olan 300.000 doları toplayan iBox nano 3D'nin özelliklerinden bahsetmememiz gerekirse ağırlığı yalnızca 1,5 kilo olan cihaz bütün internet tarayıcılarını destekliyor ve kablosuz ağ üzerinden çizimi yollayarak istediğiniz bir parçayı üç boyutlu olarak size üretiyor. Öncelikli olarak en temel kullanıcıları hedefleyen ürün insanların evlerinde üst düzey bilgi ve uğraş gerektirmeden üç boyutlu yazıcıyı kullanabilmelerini sağlamaya çalışıyor.

Şu anda yaklaşık olarak 379 bin dolar toplayan proje ilk iBox Nano'ları Ocak ayı içerisinde sahiplerine göndermeyi planlıyor. Destek  süresinin dolmasına 5 gün kalan projeyi Kickstarter üzerinden inceleyerek dilerseniz destek olabilirsiniz yapabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.