Evernote, Japon medya devi Nikkei'den 20 milyon dolar yatırım aldı

Evernote, Japon medya devi Nikkei'den 20 milyon dolar yatırım aldı

Evernote'un yeni yatırım haberi Tokyo'dan geldi. Japon medya devi Nikkei ile içerik ortaklığı yapan Evernote, Nikkei'den 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Anlaşmayla Nikkei, Evernote'un geçtiğimiz ay lansmanını yaptığı içerik platformu Evernote Context'te yer alan ilk uluslararası kaynak oldu.

Evernote'un "arttırılmış zeka" ekibinin geliştirdiği Evernote Context hizmeti, kullanıcıların anlık olarak çalıştığı konuyla bağlı içerikleri görmesini sağlıyor. Bu içerik daha önce tamamlanan işler, Nikkei gibi kaynaklardaki ilgili makaleler ya da konuya katkı sağlayabilecek kişiler olabiliyor. Evernote Premium ve Evernote Business üyelerine sunulan Context hizmeti, Evernote'ta içerik üretimi deneyimini bir adım ileri taşırken, kullanıcıların yeni içerik keşfetmesini de sağlıyor. Wall Street Journal, TechCrunch, Pando Daily ve Fast Company Evernote ile içerik ortaklığı için anlaşan ilk yayınlar arasında yer almışlardı.

evernote

Geçtiğimiz Mayıs ayında 101 milyon kullanıcı sayısına ulaşan Evernote'un kullanıcılarının 35 milyonu Asya-Pasifik'ten geliyor. Evernote'un iş modeli ve 100 yıllık bir girişim olma hedefinin Japonya'dan esinlendiğini söyleyen CEO'su Phil Libin, şirketin gelirlerinin yüzde 20 ila 30'unun Japonya'dan geldiğini söylüyordu, yaklaşık bir yıl önce. Nikke'in yatırımı bu nedenle sürpriz olmazken, şirketin en önemli pazarındaki elini de güçlendirecek gibi görünüyor.

Geçen ay Türkiye'de de 1 milyon kullanıcıyı geçen Evernote'un CEO'su Phil Libin ile Web Summit'te yaptığımız röportajı izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.