Ortadoğu'dan dikkat çekici girişimler de Web Summit 2014'teydi

Web Summit 2014'e 100'den fazla ülkeden katılım olduğunu paylaşmıştık ve aklınıza gelebilecek hemen her ülkeden bir girişim görmek mümkün. Ortadoğu ülkeleri de çok sayıda girişimle Dublin'e gelmiş ve bir kaçıyla röportaj yapma fırsatı bulduk.

Konuştuğumuz girişimlerden Lübnan merkezli Sohati.com, Türkçe 'sağlığım' anlamına geliyor. Sağlıklı yaşam konusunda doktorların tavsiyelerini yayınlıyor ve doktorlardan randevu almak gibi hizmetler sunuyor. Şimdilik tek dil seçeneği Arapça.

Fenumbra.com sanatçılara özel bir pazaryeri olma özelliği taşıyor. Kullanıcılar sanatçıların eserlerini keşfedip satın alabiliyor. Dubai merkezli girişim küresel çapta hizmet verdiği için İngilizce yayın yapıyor ve dünyanın her köşesine gönderim yapabiliyor

Ürdün'ün başkenti Amman'dan çıkan Ektab.com ise bir e-kitap satış platformu. Arap dünyasının en büyük ekitap platformu olan ve farklı ödeme seçenekleri sunan Ektab, 1 yıllık bir girişim. Ektab, yarım milyondan fazla kullanıcısı için 12 binden fazla ekitap sunuyor. Kıyaslama yapmak gerekirse Libronet, Türkiye'deki e-kitap sayısının 10 bin civarında olduğunu paylaşmıştı.

Web Summit 2014'te konuştuğumuz diğer girişimlere Webrazzi TV'den göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.