Seval Öz'e göre sürücüsüz araç devrimi oldukça yakın

Seval Öz, alanında dünya çapında tanınan bir yönetici ve aynı zamanda bir kadın girişimci. Google'ın Sürücüsüz Araçlar Programı'nın Küresel Stratejik İşbirlikleri Başkanı olarak görev yapan Öz, üç yıllık görev süresinin ardından geçtiğimiz Ağustos ayında Continental'in Akıllı Ulaşım Sistemleri CEO'su oldu. Uzunca bir süredir Amerika'da çalışan ve yaşayan Seval Öz, Web Summit 2014'teki konuklarımızdan biriydi.

Seval Öz'ün dünyanın tanınmış firmalarından biri olsa da, otomobil lastiği alanında uzmanlaşmış Continental'e geçişi, endüstrinin yönünün akıllı araçlarla ulaşım olduğunu bir kez daha gösteriyor. Continental yeni kurulan, Silikon Vadisi merkezli Akıllı Ulaşım Sistemleri birimiyle otomobili, nesnelerin internetinin odağına almayı amaçlıyor.

Birimin ana hedefleri arasında yol kazalarını engellemek, enerji tüketimini minimuma indirmek, araçların kullanım ve rahatlığını maksimize etmek ve birbirleriyle gerçek zamanlı olarak iletişimini sağlamak var. Bunun için Silikon Vadisi'nin alanında uzman isimlerinin bilgi birikimine ihtiyaç duran Continental'in Seval Öz'ü transfer etmesi bu nedenle oldukça anlaşılır.

Web Summit 2014'te bağlantılı araçlar devriminin en büyük otomotiv üreticilerini nasıl etkilediği hakkındaki söyleşisinde Seval Öz, sürücüsüz araçların bir kuşak sonra ana akım hale geleceğini söylüyordu. Kendisiyle sürücüsüz araçların bugü ve yarınına dair kısa bir röportaj yaptık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.