eNcade: Rasperry Pi tabanlı taşınabilir retro oyun konsolu

eNcade: Rasperry Pi tabanlı taşınabilir retro oyun konsolu

Üç boyutlu yazıcıların son 2 yıldır gelişmesi, kullanımının artması ve zaten oldukça büyük bir ekosistemi ve geliştirici kitlesi bulunan Rasperry Pi ile birlikte kullanımının arttığı örnekleri sıkça görmeye başladık.

eNcade üç boyutlu yazıcı ve Rasperry Pi kullanılarak geliştirilen taşınabilir konsollarından bir tanesi. Amacı eski, retro oyunları tamamen kendi üretimleri olan 90'ların taşınabilir konsollarına benzer bir şekilde kullanıcılara tekrar sunmak.

eNcade aslında bir Kickstarter projesi ve hedeflediği rakam yalnızca 6.500 dolar. 90'lı yıllarda devasa Arcade oyun makinelerinde, bilgisayarlarda oynadığımız retro oyunları kablosuz internet desteği bulunan taşınabilir konsollar içerisinde oyun severlerle buluşturmayı hedefliyor. Tasarımcı ve projenin kurucusu olan Nicolas Wicker'in aktardığı bilgilere göre eNcade için özellikle online çok oyunculu modu geliştirilen retro oyunlar tercih ediliyor.

Projenin çıkış noktasıda yukarıda bahsettiğimiz temel istekten çıkmış. 1 yıl kadar önce Wicker arkadaşlarıyla birlikte taşınabilir konsol üzerinde retro oyun oynamaya imkan kılan bir ürünün olmadığını görünce böyle bir proje yapmaya karar vermiş. eNcade şu anda Kickstarter'da hedeflediği tutarı yakalamaya çalışıyor dilerseniz bağış yaparak ilk üretilenlerden bir tane alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.