Avrupa'da hızla büyüyen Brandnew, şu sıralar yeni yatırım ve Türkiye açılımını düşünüyor

Avrupa'da hızla büyüyen Brandnew, şu sıralar yeni yatırım ve Türkiye açılımını düşünüyor

Daha önce Webrazzi'de sizlere tanıttığımız Brandnew de Web Summit'e katılan girişimler arasındaydı. Girişimin CEO'su Francis Trapp ile hem Brandnew'deki son gelişmeleri konuştuk hem de kalabalık bir ekiple geldikleri Web Summit hakkındaki fikirlerini sorduk.

Instagram ve Pinterest gibi sosyal ağlarda bulunan popüler kullanıcılarla markaları bir araya getiren Brandnew, Berlin/Almanya merkezli bir şirket. Francis'den aldığımız bilgiye göre 5 farklı ülkeden -Almanya, Polonya ve İspanya ilk 3 sırada- yoğun olarak müşterisi bulunan Brandnew; aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 52 ülkedeki reklamverenlere hizmet verebiliyor.

Bugüne kadar 2 milyon doların üzerinde yatırım alan şirket, şu aşamada da yeni yatırım için görüşme halindeymiş. Francis'in paylaştığına göre bu yeni yatırımın temel amacı daha geniş bir coğrafyada, daha hızlı büyümek.

Ayrıca aldığımız bilgiye göre şirket Web Summit esnasında yeni bir özelliği de müşterilerine sunmaya başlamış. Ekibin 'self booking' olarak adlandırdığı bu yeni özellikte şirketler Brandnew üzerinde yer alan panelde -aynı Facebook'a benzer olarak- ülke ve bölge seçimi yaparak kampanya hakkında bilgiler giriyor. Sonrasında kampanyada beraber çalışmak istedikleri kullanıcıları belirleyen markalar aynı anda ulaşabilecekleri kullanıcı kitlesini ve yapması gereken ödemeyi de panelden takip edebiliyor.

ornek-kampanya-brandnew
Brandnew üzerinde yeni bir kampanya yaratma örneği

Bu arada Francis'le henüz ülkemizde aktif olmasa da kısa bir süre önce Instagram'ın yeni reklam modelini duyurmasının Brandnew'e nasıl etkileri olduğunu da konuştuk. Bu konuda kesinlikle olumsuz düşünmediğini paylaşan Francis, aksine markaların daha da bilinçlendikleri için bu gelişmeyle ilgili mutlu olduklarını paylaştı.

Şirketin gelecek planları arasında Türkiye de var

Bugüne kadar Türkiye'deki bazı büyük markalarla görüşen Brandnew, Türkiye pazarıyla ilgili oldukça olumlu düşünüyor. Hatta; henüz ülkemizde yerel bir ofis ya da satış ağına sahip olmayan Brandnew'in gelecek planları içerisinde Türkiye'nin de büyük bir yeri varmış.

Şu an için 7 farklı ülkeden toplamda 20 çalışana sahip olan Brandnew öyle görünüyor ki hızla büyümeye devam ediyor. Avrupa'da Adidas, Ford, Lufthansa ve Coca-Cola gibi çok sayıda büyük markayla çalışan Brandnew hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Ayrıca Brandnew CEO'su Francis ile Web Summit'te gerçekleştirdiğimiz video röportaj hemen aşağıda:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.