Brandnew IO, Pinterest ve Instagram'da reklam vermek isteyen markaları kullanıcılarla buluşturuyor

Brandnew IO, Pinterest ve Instagram'da reklam vermek isteyen markaları kullanıcılarla buluşturuyor

Bugün sizlere Berlin/Almanya merkezli bir internet girişimini tanıtacağız: Brandnew IO.

Brandnew IO kısaca; ABD dışında popülerliği tartışılsa da Pinterest ve 100 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı bulunan Instagram'da markalar ile kullanıcıları buluşturuyor.

Aralarında Clipkit isimli girişimin CEO'su Cengiz Kurt'un da bulunduğu bir grup melek yatırımcıdan 6 haneli bir tohum yatırımı alan Brandnew IO, 2013'ün başında Francis Trapp ve Malte Münchert tarafından kurulmuş.

Brandnew IO'da markalar kampanyaları doğrultusunda şimdilik Instagram ve Pinterest üzerinde popüler olan kullanıcılara ulaşabiliyor. Şu an örneğin bir fotoğrafın marka için ne kadar bedelle satın alınacağı net değil. Fiyat kampanyaya ve kullanıcının popülaritesine göre değişiyor. Kullanıcı tarafında ise Brandnew IO tüm kullanıcıları markalarla buluşturmuyor. Yalnızca belirli takipçi sayısı ve paylaşım geçmişine sahip olan kişiler markaların kampanyalarında yer alabiliyor.

brandnew-instagram

Şirket markalar için hazırladığı sayfada verdiği bilgilere göre bu iki sosyal ağda toplamda 50 milyon insana ulaşıyor. Lokasyon olarak bu 50 milyon kişinin büyük çoğunluğu Kuzey Amerika'da yer alıyor. Kuzey Amerika'nın ardından ise Avrupa ve Güney Amerika geliyor. Bu kişilerin en çok ilgi duyduğu konu başlıkları ise moda, teknoloji ve seyahat olarak sıralanıyor.

Ekipten gelen bilgilere göre Brandnew IO'nun öncelikli hedefi diğer fotoğraf paylaşım platformlarını da Brandnew IO'ya dahil etmek. Bu noktada verilen 2 örnek ise Tumblr ve Snapchat.

brandnew-markalar

Şu an ne Instagram ne de Pinterest için markalar adına kolay bir pazarlama çözümü bulunuyor diyemeyiz. Örneğin Instagram'dan gelen açıklamalar, şirketin bir sene içinde reklam modelini hizmete almayacağını gösteriyor. Ki Brandnew IO klasik reklamın ötesinde, markaları gerçek kullanıcıların temsil etmesini sağlıyor.

Dolayısıyla Brandnew IO'nun başarı potansiyeli barındıran bir proje olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik girişimin aldığı yatırımın altında Almanya'da sektör için söz sahibi kişilerin imzası bulunuyor.

Konunun bir diğer tarafı ise buna benzer bir modelin ülkemizde de işleyip işlemeyeceği. Özellikle Instagram'ın -ve hatta Twitter'ın- oldukça popüler olduğu Türkiye'de de markaların bu tarz bir platform olsa kullanmak isteyeceklerini tahmin edebiliriz. Kim bilir, belki Etohum 40 2014 girişimlerinden birisi de bu alandan çıkar. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.