Apple Watch'un çıkış tarihi netleşmeye başlıyor

Apple Watch'un çıkış tarihi netleşmeye başlıyor

Apple'ın Perakende ve Online Satış'ından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Angela Ahrendt, departmanındaki çalışanlar için yolladığı video mesajda Apple Watch'u Çin Yeni Yılı ve sömestr tatiliyle birlikte çıkartmak istediklerini bildirdi.

Bundan önce 2015 yılının başında piyasaya çıkacağı açıklanan Apple Watch, mühendislik aşamasında yaşanan bazı sorunlar sebebiyle 2015 yılının ilk çeyreğinin sonundaki bir tarihe sarkacak gibi gözüküyor.

Çin Yeni Yılı 19 Şubat'ta. Sonbahar ise 20 Mart itibariyle başlıyor. Bu durumda Apple'ın üst düzey isimlerinden Ahrentd'ın ilkbaharda çıkacağız vurgusu, Şubat sonu ile Mart ayı içerisinde herhangi bir güne tekabül edecek.

Bugüne dek Apple'ın akıllı saatini 2014 yılının sonunda piyasaya çıkartması beklendiği söyleniyordu. Fakat söylentiler yaşanan mühendislik sıkıntılarının bir türlü aşılamadığını ve cihazın ufak bir rötarla, noel ve sevgililer günü gibi satış için önemli avantaj zamanlarını kaçıracak.

Apple'ın patronu Tim Cook, ilk jenerasyon modelin her gün şarj edilmesi gerektiğini açıklamıştı. Apple Watch'da yaşanan mühendislik sıkıntısının da Apple Watch'un bu şarj süresi olduğu öne sürülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.