The Internet Arcade ile yüzlerce nostaljik video oyununu internet tarayıcınızda çalıştırabilirsiniz

The Internet Arcade ile yüzlerce nostaljik video oyununu internet tarayıcınızda çalıştırabilirsiniz

The Internet Archive eski yazılımlarınızı tarayıcınızda çalıştırmanızı sağlayacak JSMESS projesini geçtiğimiz yıl tanıtmıştı. Archive'ın geliştirdiği yazılımla bugünün bilgisayarlarına uzanan ilk klasiklerse video oyunlar oldu. 70'lerin jetonla oynanan klasiklerinden 90 kuşağının gözde Atari oyunlarına kadar, 900 üzerinde video oyun, The Internet Arcade ile internet tarayıcılarından çalıştırılabiliyor.

The Internet Archive Javascript Mess projesi ile Atari'lerden Apple bilgisayarlara ve konsollara kadar olabildiğince farklı sistemi Java diline benzetmeyi amaçlıyor. Devam eden projenin araştırma, kodlama, test ve dönüştürme aşamalarının ardından bugünkü hale gelmesi yaklaşık 15 yıllık bir çalışmanın sonucu.

Aradığınız onlarca oyunu kendi tarayıcınızda açmanız mümkün olsa da çok sayıda teknik aksaklıkla karşılaşmanız olası. Ses, bazıları için hangi klavye tuşlarını kullanacağını bilememe ya da oyunu yükleme gibi sorunlar yaşamanız olası. Mess ekibi, sıkça sorulan sorular bölümünde bunların bir kısmına açıklık getiriyor.

Diğer taraftan tüm kusurları, nostalji hissini bütünlemesiyle The Internet Arcade'i daha da güzel yapıyor bile olabiliyor. Arşivin kendisi zaten çocukluğunuzdan kalma dolu bir sandık gibi.

JSMESS ile ilgileniyorsanız projenin Github sayfasını inceleyebilirsiniz.

PgQqwsHOld

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.