Flows: İnternet bağlantısı olmadan anonim mesajlaşma uygulaması

Flows: İnternet bağlantısı olmadan anonim mesajlaşma uygulaması

Flows-logoGeçtiğimiz Mart ayında sizlere internet bağlantısına ihtiyaç duymadan mesajlaşabileceğiniz bir uygulama olan FireChat'i tanıtmıştık. Özellikle son 8 yıl içerisinde gittikçe internet üzerinde herkesin tüm bilgileriyle yer almasının ardından anonimliğe doğru tekrar bir ilginin başlamasıyla birlikte anonim sosyal ağ ve mesajlaşma uygulamalarının sayısı artıyor.

Bu alandaki son örnek ise yerli yazılım geliştiricilerin yaptığı ve internet bağlantısına ihtiyaç duymadan anonim olarak mesajlaşabileceğiniz mobil uygulama olan Flows.

Flows'u tanıtmaya başlarken ilk olarak söyleyebileceğim eğer FireChat'i kullandıysanız ona benzer yanlarının bulunduğu ancak temel bazı önemli noktalarda Flows, FireChat'ten ayrılıyor. Flows'un çalışma mantığını açıklamamız gerekirse herhangi bir internet bağlantısına ihtiyaç duymadan yalnızca Bluetooth veya P2P Wi-Fi ile uygulamaya giriş yaparken diğer kullanıcılarla mesajlaşabiliyorsunuz. Uygulamayı ilk açtığınızda ve devamında Flows kesinlikle sizden herhangi bir bilginizi istemiyor yalnızca kendinize bir kullanıcı adı belirliyorsunuz ve uygulamayı kullanmaya başlıyorsunuz.

flows

Uygulama içerisinde kullanıcıların birbiriyle mesajlaşması ise IRC benzeri odalar kurarak gerçekleşiyor. Odaları "#"  ile başlayarak hashtag mantığında kurabiliyorsunuz ya da var olan bir odaya dahil olabiliyorsunuz. Ardından mesajlaşma başlıyor burada önemli nokta Flows yazılan mesajları asla kaydetmiyor bunu kullanıcı tamamen kendi kontrölünde yapabiliyor bu da Flows kurucusu Furkan Cengiz'in FireChat'ten farklılaştıkları temel noktalardan biri olduğunu söylüyor.

Herkesin dahil olabildiği kanallar olduğu gibi yalnızca belirlenen kullanıcıların dahil olabileceği kısmen gizli odaların da kurulabildiğini söyleyelim. Anonimlikle birlikte ortaya çıkan sorunlardan birisi farklı kişilerin aynı kullanıcı adını alabiliyor olması ve bunun karışıklığa yol açması. Flows bu sorunu renkli imza ile çözmüş. Uygulamaya dahil olan her kullanıcının kendine sahip 3 renkten oluşan bir imzası var ve bu kullanıcıları sistem üzerinde ayırtedilebilmesine olanak sağlayan özellik.

Yalnızca 2 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen Flows, 22 Ekim tarihinde Product Hunt'ta feature olduğunu ve 4. sıraya kadar yükseldiğini belirtelim. Protestolar, okullar, konserler ve etkinlikler Flows'un ilk olarak kullanılabileceği alanlar olarak akla geliyor. Uygulama şu anda yalnızca iOS platformları için bulunmakla birlikte ücretsiz olarak indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.