Türkiye'nin önde gelen mobil uygulama geliştirme şirketlerinden tmob, 1 Mayıs 2013 tarihinde bir Ar-Ge projesi olarak başladığı t-appz'i kullanıma açtı. Mobil platformlar üzerinde kod yazmadan ve çok kısa sürede (t-appz'e göre 1 günden de kısa) iOS ile Android için mobil e-ticaret uygulaması oluşturmanıza yarayan t-appz, çok sayıda özelliğiyle öne çıkıyor.
t-appz'de süreç kısaca şöyle işliyor. İlk olarak kullanıcılar t-appz'in sunduğu 3 paketten birini seçtikten sonra hali hazırdaki e-ticaret sitelerinin web servisini t-appz'in istekleriyle uyumlu hale getiriyor. t-appz tarafından kullanıcılara sunulan doküman üzerinden gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra t-appz, e-ticaret sitesindeki tüm ürün ve kategori içeriklerine sahip olmuş oluyor.
Sonrasında uygulama ismi, görselleri, anlık bildirim ve sosyal medya ayarlarıyla çeşitli görünüm özelleştirme seçeneklerini belirleyen kullanıcılar, dilediklerinde 'preview' yani önizleme yaparak mobil e-ticaret uygulamasının iOS ve Android üzerinde nasıl gözükeceğine de bakabiliyor.
Uygulamalarını 100'ün üzerinde platform için test edebilen kullanıcılar, son adım olarak da ya t-appz'den uygulamalarını yayınlamasını istiyor ya da kendi App Store/Google Play hesabı üzerinden uygulamayı yayınlıyor.
t-appz'i 30 gün ücretsiz deneme fırsatı
14 kişinin toplamda 4.ooo adam/gün'den fazla bir eforla hayata geçirdiği t-appz; öncelikli olarak Türkiye pazarını hedeflemekle beraber global pazarda da söz sahibi olmak istiyor. Dikkat ederseniz t-appz.com'da İngilizce olarak yayın yapan platform; pazarlama faaliyetleri ve pazar araştırmaları için ABD'de bulunan ofisini de yoğun olarak kullanıyor.
Lansmanını 25 Eylül tarihinde düzenlenen Webrazzi Summit'te yapan t-appz'e şimdiden 18 e-ticaret sitesi üye olmuş bile. Bu arada t-appz şu an her 3 paket için de 30 günlük ücretsiz kullanım olanağı sunuyor.
İlerleyen dönemde Magento gibi yaygın olarak kullanılan yurtiçi/yurtdışı e-ticaret çözümleriyle entegrasyon hedefleniyor
t-appz yetkililerinden aldığımız bilgiye göre ilerleyen dönemde Magento gibi hazır e-ticaret çözümleriyle entegre olabilme gibi özelliklerin de hayata geçirilmesi planlanıyor. Böylelikle Magento ve benzeri e-ticaret çözümlerininin kullanıcıları; web servisleri üzerinde herhangi bir ek çalışma yapmadan, tamamen otomatik bir şekilde mobil e-ticaret uygulamalarına sahip olabilecek.
Bu arada şu an için t-appz'i web servis olmadan, yani içeriklerinizi web üzerinden girerek kullanamıyorsunuz. Ancak aldığımız bilgiler bu özelliğin kısa bir süre içinde aktif olacağı yönünde.
Bunun yanında Kasım ayı içinde şu an yalnızca [email protected]'a mail atarak kullanabildiğiniz t-appz'i; seçtiğiniz paket sonrası ödemenizi web üzerinden yaparak anında kullanmaya başlayabileceksiniz. Ayrıca t-appz ile hazırlanan mobil uygulamaların her iki platform için de 'native' yani doğal çıktılar verdiği bilgisini de ekleyelim.
t-appz; lokasyon bazlı olarak teklif sunabilme, gerçek zamanlı analitik, web üzerinden yapılan değişikliklerin anında mobil uygulamaya yansıması, kampanya yönetimi, önizleme yapabilme ve 100'ün üzerinde cihazda çalışan test otomasyon sistemi gibi özellikleriyle öne çıkıyor. Kısa bir süre önce Garanti Bankası'yla olan işbirliğini de açıklayan t-appz hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.