Apple 27 inçlik Retina 5K ekranlı iMac'i tanıttı

Apple 27 inçlik Retina 5K ekranlı iMac'i tanıttı

Apple'ın dün gece gerçekleşen iPad lansmanından beklenildiği üzere retina ekrana sahip iMac çıktı. Her ne kadar tek bir boyutta olması beklentileri tam karşılamasa da iMac'lerin bu en üst modeli oldukça etkileyici oldu.

Belki de daha iyi donanıma sahip iPad'lerin yaratamadığı heyecanı yarattığı için retina ekranlı iMac etkinliğin en fazla "waw" etkisi yaratan ürünüydü. 27 inçlik iMac 5120 x 2880 piksellik ekran çörünürlüğüne sahip. Bu çözünürlükle yeni iMac şimdilerde satılan 4K Led TV'lerin bir adım ötesinde. Bir önceki serideki 27 inçlik iMac'lerin ekran çözünürlüğü ise 2560 x 1440 piksel olduğunu hatırlatalım.

1920 x 1080 olan HD görüntünün 7 katı daha fazla piksel barındıran yeni ekranın ne kadar etkileyici olduğunu sanırım en iyi aşağıdaki fotoğraf açıklıyor.

imac-27-verge

Yeni iMac'te en çok dikkat çeken özellik ekranı olsa da teknik donanımı da tabii ki geliştirilmiş. Buna göre retina ekranlı yeni iMac, minimumda 3.5GHz 4 çekirdekli İntel Core i5 işlemci, 8GB RAM, AMD Radeon R9 M290X grafik kartı ve 1 TB'lık Fusion Drive hafıza ünitesiyle geliyor.

Amerika'da fiyatı 2799 dolar olarak belirlenen retina ekranlı iMac'in Türkiye fiyatı da belli oldu. Türkiye Apple Store'unu ziyaret ettiğinizde yeni iMac'in fiyatının 7299 TL olduğunu görebilirsiniz. Oldukça pahalı bir bilgisayar olduğunu kabul etmemiz gereken 27 inçlik yeni iMac'ler'in performansıyla ilgili kısa sürede yeni bilgilere ulaşacağımızı düşünüyorum.

imac-27-inc-turkiye-fiyati

*Görsel Kaynak: TheVerge

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.