BKM bünyesinde kurulan BKMLab'tan BKM Express için giyilebilir teknoloji açılımı

BKM bünyesinde kurulan BKMLab'tan BKM Express için giyilebilir teknoloji açılımı

bkm-logoBankalararası Kart Merkezi (BKM) bugün yaptığı basın toplantısıyla BKMLab'ı ve BKMLab bünyesinde geliştirilen ilk ürününü duyurdu.

Çeyrek asıra yaklaşan geçmişinde özellikle yakın dönemde çok sayıda teknolojik yeniliğe imza atan BKM, BKMLab ile beraber artık bu AR-GE yatırımlarını bir çatı altında toplamış olacak. Ayrıca BKMLab ile beraber BKM'nin çeşitli eğitim programları ve işbirlikleriyle sektöre çok daha yakın bir duruş sergileyeceğini de rahatlıkla söyleyebiliriz.

BKM Genel Müdürü Soner Canko'nun verdiği bilgiye göre bugün itibarıyla teknoloji bütçesinin yüzde 20'sini AR-GE için ayıran BKM, hem Türkiye'de kullanıcıların faydalanabileceği ürünler geliştirmek hem de inovatif duruşuyla dünya çapında bir örnek olmak istiyor.

50'nin üzerindeki mühendis kadrosu ile 1000 metrekare'lik yeni bir ofiste (halihazırdaki ofisin alt katında) konumlanan BKMLab'ın gelecek planları arasında hem girişimcilere/girişimlere destek vermek hem de sektörde eğitim programları gibi faaliyetlerle öncü olmak bulunuyor. Söylemeye gerek bile yok ama BKMLab'ın girişimcilere sunacağı imkanları ve bu laboratuvar hakkındaki diğer gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

BKMLab'ın ilk ürünü ile Google Glass üzerinde BKM Express'i kullanmak mümkün

BKMLab içerisinde geliştirilen ilk proje bir Google Glass uygulaması. Şu an için prototip aşamasında olan uygulama ile BKM'nin daha sonra anlaşacağı bir mağaza zincirine (örneğin bir kahveci) gittiğinizde ödemenizi Google Glass ile temassız olarak gerçekleştirebiliyorsunuz.

Basın toplantısında Soner Canko ve gazetecilerin bizzat deneyimlediği uygulamayla ödeme yapmak için kasada yer alan QR kodu okutmak ve daha sonrasında 2 adımdan oluşan onay mekanizmasını Google Glass'ınız ile konuşarak geçmek yeterli. Merak edenler için; Google Glass şimdilik Türkçe desteklemediği için 'Take it!' ve 'Approved' gibi İngilizce kelimeler kullanabiliyorsunuz.

soner-canko-odeme

BKM Express'in tüm güvenlik katmanlarının üzerinde QR kod ve iki adımlı onay sistemini de ekleyen uygulamada en fazla 50 TL'lik ödeme yapabiliyorsunuz. Soner Canko'nun verdiği bilgiye göre kısa bir süre içinde bu uygulamayı bilindik mekanlarda kullanmak mümkün olacak.

Böylelikle güncel bilgiye göre bugüne kadar yarım milyon işleme ulaşan BKM Express'in giyilebilir cihazlara da adım attığını görüyoruz. BKM Express, yeni bir BKM markası olan BKMLab hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.