Reddit, resmi olmayan mobil uygulaması Alien Blue'yu satın aldı

Reddit, resmi olmayan mobil uygulaması Alien Blue'yu satın aldı

reddit-alien-blueReddit birkaç hafta önce "Ask Me Anything" bölümü için yayınladığı iOS uygulamasının ardından, dün itibariyle okuyucuları tarafından gönüllü olarak geliştirilen Reddit uygulaması Alien Blue'yu satın aldığını duyurdu.

Servisin resmi olarak tüm özelliklerinin kullanabildiği ve tüm bölümlerinin yer aldığı bir iOS uygulaması yoktu. Alien Blue ile birlikte şirket bu açığını kapatmış oldu ve Alien Blue üzerinde ilerleyen zamanlarda profesyonel geliştirmeler yapacağını açıkladı.

Jase Morrissey tarafından geliştirilen ve okuyuculara sunulan Alien Blue, Reddit'in resmi olmayan en popüler iOS uygulamasıydı. Anlaşılan o ki şirket varolan başarılı bir uygulamayı satın alarak ve geliştirici ekibi dağıtmayarak devam etmenin, sıfırdan bir uygulama geliştirmeden daha yararlı olduğunu düşünmüş. Bununla birlikte şirket tarafından açıklanan bir diğer bilgi Jase Morrissey'in geliştirici olarak görevine devam edeceği aynı zamanda şirket mobil uygulama geliştirici aradığınıda resmi olarak duyurdu.

Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde Y Combinator'dan 50 milyon dolar yatırım alan şirket yeni yatırımıyla birlikte eksik olduğu alanlardaki açıklarını kapatma çalışmalarına başlamış gözüküyor. Yatırım gerçekleştirildikten sonra Reddit, popüler bölümü "Ask Me Anything" için özel bir iOS uygulaması yayınlamıştı. Alien Blue satın almasından sonra şirket ilk olarak uygulamanın logosunu değiştirdi ve gelecek haftalarda profesyonel yenilikler hazılayarak ücretsiz olarak kullanıcılara sunacağını duyurdu.

Aldığı yatırımın ardından Reddit'in hangi alanlara atılım yapacağını ve şirkete neler kazandıracağını hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.