Google Play indirilme rakamları Apple'ın oldukça üzerinde

Google Play indirilme rakamları Apple'ın oldukça üzerinde

Uygulama istatistikleri firması App Annie'nin hazırladığı 2014 yılı üçüncü çeyrek raporuna göre, Google Play'den gerçekleştirilen uygulama indirmelerinin sayısı Apple'a nazaran yüzde 60 daha fazla gerçekleşmiş durumda.

Geçen yılın aynı dönemindeki rakamlarla karşılaştırıldığında ise, Google Play'in Apple'ı yüzde 25'lik bir farkla geçtiğini görüyoruz. Kısacası son bir yılda Google Play bu alanda bir atak yapmış ve AppStore'dan uygulama indirilme sayısı farkını artırmış durumda.

Google Play'den indirilme sayılarının en çok arttığı ülkeler ise sırasıyla Brezilya, Hindistan ve Endonezya oldu. Android işletim sisteminin bu ülkelerde gün geçtikçe yaygınlaşıyor olmasının bir sonucu olan uygulama indirme sayılarının artması, bu gelişen ülkelerdeki akıllı telefon penetrasyonun gelecek yıllarda da yükselecek olmasıyla rakamların buna paralel olarak artacağını tahmin etmemiz güç değil.

Google Play ve AppStore arasında ciddi bir rekabet var ve uygulama indirme sayısında Google Play'in liderliğini görüyorken, yaratılan gelir anlamında AppStore'un daha önde olduğunu görüyoruz. iOS platformu, Android platformuna nazaran yüzde 60 daha fazla gelir oluşturuyor.

En çok iOS uygulaması indiren ilk 5 ülke

  1. ABD
  2. Çin
  3. Japonya
  4. İngiltere
  5. Rusya

iOS Uygulamalarına en çok gelir yaratan ilk 5 ülke

  1. ABD
  2. Japonya
  3. Çin
  4. İngiltere
  5. Avustralya

En çok Google Play Uygulaması İndiren İlk 5 Ülke

  1. ABD
  2. Brezilya
  3. Hindistan
  4. Rusya
  5. Güney Kore

Google Play Uygulamarına En Çok Gelir Yaratan İlk 5 Ülke

  1. Japonya
  2. ABD
  3. Güney Kore
  4. Almanya
  5. Tayvan
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.