Zuckerberg çifti, Ebola virüsüyle savaş için 25 milyon dolar bağışladı

Zuckerberg çifti, Ebola virüsüyle savaş için 25 milyon dolar bağışladı

Facebook kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, kişisel Facebook hesabından yayınladığı bir mesajla, kendisinin ve eşi Priscilla Zuckerberg'in, Ebola virüsüne karşı 25 milyon dolarlık maddi bağışta bulunduğunu açıkladı.

Şu ana dek 8400'den fazla insanın etkilendiği Ebola hastalığı birinci dereceden tehlike arz ediyor ve maalesef sonucu ölümcül olan, bulaşıcı bir hastalık niteliği taşıyor.

Zuckerberg çifti, CDC Vakfı adı verilen ve hastalık kontrol bir vakfa ciddi bir miktarda bağışta bulundu. Bu tarz hibelerin, hastalığın daha fazla yayılmaması amacıyla hastalıkla savaşan kahraman sağlık görevlilerine yardım olduğunu belirten Zuckerberg, hayatları kurtarmak için umutlu olduğunu da belirtti.

İş dünyasında etkin olan isimlerin, bu tarz bağışları oldukça ses getirici olabiliyor. Zuckerberg'in yayınladığı mesaj da çok kısa süre içerisinde 200 binden fazla beğeni, 20 bine yakın paylaşım almayı başardı. Mark Zuckerberg, daha önce ALS hastalığına dikkat çekmek amacıyla Ice Bucket Challange'a da dahil olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.