Rocket Internet, borsaya yüzde 10 düşüşle merhaba dedi!

Rocket Internet, borsaya yüzde 10 düşüşle merhaba dedi!

Almanya'nın internet dünyasındaki güçlü oyuncusu Rocket Internet nihayet borsaya açıldı. RKET sembolüyle Frankfurt Borsa'sında halka arz edilen Rocket Internet, 1.6 milyar Euro kazanarak 'Avrupa'daki en büyük halka arzı' olmayı da başarmış oldu. Ancak hisse fiyatında yüzde 10 kadar bir düşüş göze çarpıyor.

Samwer Kardeşler'in girişim şirketi olarak kurulan ancak zamanla bir girişim ve yatırım makinesine dönüşen Rocket Internet, 42.5 Euro hisse değeri ile borsaya giriş yapmıştı ve şu sıralarda 1 Rocket hissesinin değeri 37 Euro olarak işlem görüyor.

rocket internet halka arz ipo RKET

Piyasaya çıkış değeri 6.7 milyar Euro (Yaklaşık 8.4 milyar dolar, 19 milyar TL) olan Rocket Internet, henüz hisse değerinde açılış fiyatını geçemediği görülüyor ki bu da ilk gün sonunda yatırımcıların hafif bir hayal kırıklığı yaşayabileceğini söyleyebiliriz.

100 ülkeye açtığı operasyonlarıyla son dönemde Asya kıtasına odaklanan Rocket Internet, 20 bin kişiye iş veriyor. Çin ve ABD dışındaki dünyanın en büyük internet platformu olmayı hedefleyen Alman şirket, bir ara Türkiye'den giriş yapıp geri dönmüştü ancak şu anda 4 girişimiyle aktif olarak Türkiye pazarında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.