Stripe kullanan girişimlere, SaaS gösterge paneli geliştiren Baremetrics'e yatırım geldi

Stripe kullanan girişimlere, SaaS gösterge paneli geliştiren Baremetrics'e yatırım geldi

Global olarak öne çıkan ödeme sistemi çözümlerinden biri olan Stripe, dün yapılan açıklamayla birlikte Baremetrics'e 500 bin dolar değerinde bir yatırım yaptı.

Böylece Stripe yatırımcılarından General Catalyst'in Stripe kullanan girişimlere özel olarak ayırdığı 10 milyon dolarlık fondan da ilk yararlanan isim Baremetrics oldu.

İnternet siteleri ve mobil uygulamaların oldukça hızlı bir şekilde kendi altyapısı üzerinden ödeme kabul etmesini sağlayan Stripe, hatırlarsanız 2014 yılının hemen başında 80 milyon dolarlık C serisi yatırım almıştı.

Baremetrics en kısa tanımıyla; Stripe kullanan girişimler için gerçek zamanlı olarak gelir, kar, masraflar, kullanıcı başına ortalam gelir, toplam müşteri sayısı, iadesi yapılan ödemeler ve başarısız olan ödeme işlemleri gibi çok sayıda veriyi bir 'dashboard' üzerinde topluyor. Örnek olarak Buffer'ın dashboard'una buradan ulaşabilirsiniz.

Müşterilerine sunduğu bu verilerle kampanya yönetimi, müşteri ilişkileri ve gelir modeli konularından fark yaratmayı amaçlayan Baremetrics; müşterilerine sahip oldukları müşteri sayısına göre aylık 39, 79, 149 ve 249 dolarlık 4 adet paket sunuyor.

baremetrics-ekran-goruntusu

Dashboard'un sağ tarafında son yapılan işlemlere detaylıca yer veren Baremetrics, Stripe kullanan ve 25'in üzerinde müşterisi bulunan tüm girişimlere fayda sağlayacağına inanıyor.

Baremetrics'in en önemli özelliklerinden birisi de servisi kullanmaya başlamadan önce herhangi bir ayar ya da seçim yapmanıza gerek olmadan gerçekten tek bir 'tık' ile tüm verilerinize ulaşabilmeniz.

Tahmin edebileceğiniz gibi kullanıcılarına günlük, haftalık ve aylık olarak bildirimler de gönderebilen Baremetrics; şimdiye kadar Droplr, Segment.io ve CircleCI gibi şirketlerle çalışmaya başlamış bile. Bu arada merak edenler için Baremetrics'in kuruluş tarihi ise Ekim 2013, yani tam 1 sene öncesi.

Bu yatırım sonrasında kuşkusuz Stripe üzerinde bir servis geliştiren Baremetrics'in Stripe ile çok daha yakın çalışacağını ve kullanıcılarına çok daha fazla değer sunabileceğini söyleyebiliriz. Ülkemizde Stripe kullanan az sayıdaki internet girişiminden biriyseniz ya da ödeme sistemleri ve SaaS konularına ilginiz varsa Baremetrics'i detaylıca incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.