Petbox, EvcilBesinleri.com'u satın alarak e-ticarete adım atıyor

Petbox, EvcilBesinleri.com'u satın alarak e-ticarete adım atıyor

1 milyon TL'ye yakın cirosuyla yeni sahibi arayan e-ticaret girişimi EvcilBesinleri.com'un satış süreci tamamlandı. Girişimin kurucusu Demir Ali Toktaş'tan aldığım bilgiye göre yeni yatırımcının cebinden 6 haneli bir rakam çıktı.

Ağustos ayında Demir Ali Toktaş'ın yeni girişimi MahalleEsnafi.com'a odaklanmak için Evcilbesinleri.com'dan çıkış yapmak istediğini paylaşmıştık. 212 Capital gibi yatırımcılar da dahil olduğu çeşitli görüşmelerin ardından girişimin yeni sahibi Evcil Hayvancılık İşadamları Derneği Başkanı ve Evcilbesinleri.com'un tedarikçisi Selim Kınsun olmuş.

Petbox e-ticarete atılıyor

Evcilbesinleri.com için yarım milyon TL'nin altında 6 rakamlı bir tutar ödeyen Selim Kınsun, 1954 yılında babası tarafından kurulmuş olan Teknik Akvaryum'u 2010 yılında Petbox mağazalarına dönüştüren kişi olarak kendi sektöründe tanınan bir isim. 7 AVM'de mağazası olan Petbox, aynı zamanda 9 aydır EvcilBesinleri.com'un son ürün tedariği ve operasyonlarını da sürdürüyor. Yani girişimin performansını da yakından biliyor.

Selim Kınsun, fiziksel mağazacılıktaki gücünü internet alanında pekiştirmek için bu adımı atmış ama özellikle e-ticaret alanında uzman yatırımcı veya ortaklık tekliflerine de açık olduğunu ekliyor. Hatta Evcilbesinleri.com'u bu alandaki bir ortakla birlikte satın almak istemiş ancak aradığı kişiye ulaşamamış ve potansiyeline inandığı girişimin tamamını kendi adına satın almış.

E-ticaret pazarındaki bu tür satışlardan haberimiz olduğu sürece sizi de bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bu alanda her türlü haber paylaşımına da açığız. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.