Google mobile yönelik yeni reklam araç ve formatlarını tanıttı

Google mobile yönelik yeni reklam araç ve formatlarını tanıttı

Facebook'un yeni reklam platformu Atlas'ın lansmanını yapmasının hemen ardından Google da mobil cihazlara yönelik yeni nesil reklamlarını tanıttı. Şirketin Adwords blogunda bugün yayınladığı haberle paylaşılan yeni araç ve formatların gelecek aylarda reklam verenlerin hizmetine sunulacağı söyleniyor.

Google'ın yeni araç ve formatları Google Display Network, the AdMob Network ve DoubleClick kullanan reklam verenlerin mobil odaklı reklamlar tasarlamalarını kolaylaştırıyor. Display reklamların mobile entegre edilmesini sağlayan formatların başında Engagement Ads geliyor. Markanızla ilgili değerleri kullanarak, farklı ekranlara uyumlu  HTML5 formatında oluşturulan reklamlar yalnızca kullanıcının etkileşime geçmesi durumunda ücretlendiriliyor. Örnek olarak Kate Spade'in tatil kampanyasını veren Google'ın bu yeni formatında kullanıcılar önce display ad formatında bir davet görüyor. Reklama tıklayanlara daha geniş bir içerik sunan Engagement Ads'le videolar ya da resim galeri görüntülenebiliyor.

google ads

AdMob ağı için video reklamlar ürününde geliştirmeler yapan Google, halihazırda oyun uygulamalarında kullanılan TrueView video reklamlarını daha fazla uygulama için açıyor. TrueView video reklamları, izleyicilerin verilen süre içinde reklamı geçmemesi durumunda reklam verenlerden ücret alıyor.

Google'ın yeni Anchor reklam formatında, mobil cihaz ekranının alt kısmında sabitlenen reklamlar, kullanıcılar sayfayı aşağı doğru sürüklese de görünmeye devam ediyor. Kullanıcılar dilerlerse reklamı istedikleri zaman kapatabiliyor.

google ads 2

Google'ın daha önce mobil websiteleri için yayınladığı dergi formatında metin reklam formatı da geliştirmeyle AdMob ağı için bir uygulama içi reklam formatı olarak da kullanılabilecek. Google Display Network reklamarının bu alana otomatik olarak uyarlanması mümkün olacak.

Google'ın reklam verenlerin kullanımına yönelik olarak geliştirdiği yeni araçlarsa yine mobil odaklı ve cihazlar arasında geçişi kolaylaştıracak türden. Google Display Network için auto-resizing tool ile, görsel reklamların otomatik olarak ekran boyutuna uyum sağlamasını amaçlayan Google, Flash'ın desteklenmediği durumlarda Flash reklamlarını otomatik olarak HTML5'e dönüştüren Flash-to-HTML5 conversion tools'u geliştiriyor. Araç, Google Display Network ve DoubleClick Campaign Manager'da çalışıyor.

doubleclick

DoubleClick Studio Layouts'a 29 adet yeni HTLM5 ve uygulama içi formatı ekleyen Google, akıllı telefon ve tabletler için rich media reklamlar hazırlamayı kolaylaştırıyor.

Gelişme, mobil reklamlar konusunda şirketin Facebook ile rekabette yeni ve daha zorlu bir aşamaya geldiğini doğruluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.