Facebook "insan merkezli pazarlama"ya odaklanan yeni reklam platformu Atlas'ı tanıttı

Facebook

Facebook, yeni reklam platformu Atlas'ın lansmanını beklediğimiz gibi New York Advertising Week'te yaptı. Facebook'un yaptığı açıklamaya göre, şirket geçtiğimiz yıl Microsoft'tan satın aldığı Atlas'ı, farklı cihazlar arasında çalışabilecek ve online etkilerin offline satın almaları nasıl etkilediğini gösterecek şekilde yeniden yapılandırmış.

Atlas'ın kendi blogunda 29 Eylül'de yayınladığı detaylarda en dikkat çekici bilgi yeni Atlas'ın "insan merkezli pazarlama" yaklaşımıyla kurgulandığı. Yaklaşım, cookie'lerin mobil cihazlarda hedefleme, ölçümleme ve izleme gibi amaçlarla kullanılamaması sorununu çözme iddiasında.

Yeni Atlas pazarlamacıların kullanıcıları yayıncılar, platformlar, ve cihazlar arasında takip edebilmesinin önünü açıyor. Atlas'ın online kampanyalarla offline satışlar arasındaki bağlantıyı da sağlayabildiği belirtiliyor. Açıklamada Atlas'ın bunu nasıl yaptığı tam olarak açıklanmıyor. Ancak daha önce burada yer verdiğimiz WSJ makalesinde, Facebook'un offline mağazalardan satın alma yapan müşterilerin (alışveriş sırasında paylaşmaları durumunda) e-posta adreslerini kullanarak, Facebook profilleriyle eşleşme sağlayacağı ve Atlas yardımıyla online gezintinin bu satın almada etkili olup olmadığını anlayabileceği planından bahsediliyordu.

atlas

Yeniden yapılandırma sürecinde Atlas'ın tamamen yeni bir kod üzerine, yeni bir kullanıcı arayüzüyle inşa edildiği belirtiliyor. Yeni Atlas'ı kullanacak ilk holding şirketi ise Omnicom olmuş. Omnicom'un müşterileri olan Intel ve Pepsi gibi şirketlerse yeni Atlas'ın bahsedilen becerilerini ilk test edenler arasında yer alacak.

Facebook Atlas için aynı zamanda arama, sosyal, yaratıcı yönetim ve yayıncılık alanında da işbirlikleriyle ilerleyecek. Bu şekilde, insan merkezli pazarlamanın daha fazla kanala ve platforma entegre edilmesinin amaçlandığı belirtiliyor. Facebook'un bu kapsamda ilk ortağı Instagram olmuş.

Atlas'ı incelemek isterseniz burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.