Facebook merakla beklenen yeni reklam platformu Atlas'ı önümüzdeki hafta tanıtıyor

Facebook merakla beklenen yeni reklam platformu Atlas'ı önümüzdeki hafta tanıtıyor

Facebook, online reklamlar konusunda Google'a karşı ciddi bir hamle yapmaya hazırlanıyor zira şirket, geçtiğimiz yıl satın aldığı Atlas'ı yeni bir reklam platformu olarak açmaya hazırlanıyor. WSJ'nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Facebook'un Atlas adındaki yeni platformu reklam verenlerin webde daha iyi hedefleme ve ölçümleme yapmasına izin verecek. Facebook'un Atlas'ı önümüzdeki hafta New York'ta düzenlenecek olan Advertising Week'te tanıtması bekleniyor.

Hatırlayacağınız gibi Facebook, geçtiğimiz yıl Mart ayında reklam yönetim ve ölçüm platformu Atlas'ı Microsoft'tan 50 ila 100 milyon dolar arasında bir fiyata satın almıştı. Bu satın almadan sonra, online reklam hedefleme konusunda Google'a karşı rekabet avantajı kazanması beklenen Facebook, Atlas ile ilgili planlarını net bir şekilde ortaya koymamıştı. Ümit'in ilgili yazısında belirttiği gibi, Atlas satın almasının en kritik tarafı, Facebook'a Facebook dışında da reklam satabilme imkanı getirmiş olmasıydı.

WSJ'nin haberine göre Atlas reklam platformunu yeniden yapılandıran Facebook, yeni Atlas'la reklam verenlerin üçüncü parti sayfa ve uygulamalarda görünen reklamların Facebook kullanıcıları üzerindeki etkisini anlamasını sağlayacak.

Yeni Atlas'la, reklam verenlerin Facebook kullanıcılarını internet gezintileri sırasında hedefleyen reklamlar satın alması da mümkün olacak, habere göre.

Facebook'un Atlas'la birlikte en büyük etkiyi cookie'lerin çalışmadığı mobil reklamcılık tarafından yaratması bekleniyor.

Facebook'un Atlas platformuyla ilgili planları, online reklamlar alanında özellikle Google ile rekabetinde yeni bir virajın eşiğinde olduğunu gösteriyor. Konuyla ilgili Facebook tarafından bir açıklama henüz yapılmadı. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.