CAPTCHA'nın mucidi Luis von Ahn, yabancı dil eğitiminin nasıl değiştiğini anlattı

CAPTCHA'nın mucidi Luis von Ahn, yabancı dil eğitiminin nasıl değiştiğini anlattı

Heyecan dolu bir Webrazzi Summit konferansı daha güzel bir açılış konuşmasıyla başladı. Canlı yayınla paylaştığımız Webrazzi Summit 2014'ün ilk konuşmacısı Duolingo.com'dan Luis von Ahn, "Massive Education for the Future" başlıklı bir sunum yaptı.

Kısaca bahsetmek gerekirse Luis von Ahn, Carnegie Mellon University Bilgisayar Bilimleri bölümünde Doç. Doktor ünvanına sahip ve Google'ın 2009'da satın aldığı reCAPTCHA'nın kurmuştu. Google'a 2 şirket satan ve Duolingo'nun kurucu ortaklarından olan Luis, eğitim ve web dünyası konusundaki tecrübeleriyle genç yaşta başarıyı yakalayan önemli isimlerden biri.

Yabancı dil öğrenme sürecini kitlelere yayarak bu alandaki en kapsamlı dönüşümlerden birine aracılık eden Duolingo'nun kurucusu Luis, dünyada 1.2 milyar insanın (800 bini İngilizce öğreniyor) yeni bir yabancı dil öğrenmeye çalıştığını ve bunun için çok para ödendediğini söyledi. Luis bu nedenle insanların enerjisini bir çevrim halinde getirerek yabancı dil öğrenmeyi kolaylaştıran ve ücretsiz kullanılabilen Duolingo'yu geliştirmeye başlamış.

Kullanıcılarımızın çoğu Duolingo'yu tuvalette kullanıyor

Temel eğitimin ardından web üzerindeki metinlerin çevrilmesi esasıyla yabancı dil öğrenmenizi sağlayan Duolingo'nun kurucusu Luis, dünya nüfusunun yüzde 64 oranının tuvalet erişimi olduğunu ancak yüzde 85'inin telefona sahip olduğunu ve bu nedenle mobil uygulamalarını daha iyi hale getirmeyi önemsediklerini söylüyor.

Dil öğrenme konusunda yayınlanan kitapların diyet kitapları gibi birbinini yalanlayan kitaplar olduğunu söyleyen Luis von Ahn, bu kitaplardan faydalandıklarını ve sonuçta kendi taktiklerini geliştirdiklerini aktardı. Duolingo, sürekli yapılan deneylerden alınan geri dönüşümlerle her gün kendini geliştiriyor. Yani verilere dayanıyor.

Duolingo'da 34 saatlik eğitim bir dönem üniversite eğitimine denk

City University of NewYork'un araştırmasına göre Duolingo'yu 34 saat kullanmak bir üniversitede 1 dönem yabancı dil eğitimi almaya denk düşüyor. Yani Duolingo, gelecek için eğitimde ciddi ve sessiz devrim gerçekleştiriyor.

Türkçe destekli Duolingo hakkındaki haberlerimize Duolingo etiketimizden ulaşabilirsiniz. Hemen denemek içinse Duolingo.com ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.