Minimal blog altyapısı Svbtle ücretli modele geçiyor

Minimal blog altyapısı Svbtle ücretli modele geçiyor

Dijital yayıncılıkta 'tıklatma haberciliğinin' ötesinde önemli gelişmeler de oluyor. Dustin Curtis‘in blog altyapısı Svbtle.com ücretsiz modeline son vererek kaliteli içerik üretmeyi sevenler için ücretli modele geçiş yapıyor.

Yazma işini ciddiye alanlar için minimalist bir altyapı sunan Svbtle, 2013 başında aldığı yatırımla ayakta kalabilme şansını artırmıştı. Bugün gelinen noktada ise Dustin Curtis, Svtble'ı sonsuza kadar ayakta tutabilmek için ücretli modele geçmeyi tercih ettiklerini söylüyor.

Eski üyelere ücretsiz, yeni üyelere 6 dolar

Yeni üyeler 1 aylık deneme sürecinden sonra aylık 6 dolar gibi bir ücret ödemek zorunda kalacak. Eski üyeler ise ücretsiz olarak yazmaya devam edebilecek. Ancak yeni özelliklerden faydalanmaları için onların da ücretli üye olması gerekecek.

Clipboard01

2011 yılında açılan ve Medium gibi davetiye usulü kullanıcı kabul eden Svtble, bu yıl başında herkesin kullanımına açılmıştı. Medium kadar popüler olamasa da kendine has bir kullanıcı kitlesi yakalayan Svbtle, ücretli modele geçiş yaptıktan sonra Ghost.org'u rakip olarak karşısına almış oluyor. Ghost da aylık 5 dolardan fiyatlarla güzel bir blog açmanızı sağlayan blog altyapılarından biri ve önemli kurumsal referanslara sahip.

Dijital yayıncılığın profesyonel içerikler alanındaki açlığı şimdilik video tarafında daha fazla karşılanıyor ancak Svtble vb. altyapıların yazınsal anlamda bir boşluğu doldurabileceği aşikar. Ücretli hizmetler tabana yayılmayı zorlaştırsa da bu işi yapanların işe daha profesyonel yaklaşmasını sağlayabilir.

Önümüzdeki dönemde bu alandaki gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.