Apple, Beats Music'i kapatıyor mu?

Apple, geçtiğimiz Mayıs ayında Beats Electronics'le birlikte 3 milyar dolara  satın aldığı Beats Music'i kapatıyor olabilir. TechCrunch'ın aralarında Apple ve Beats çalışanlarının bulunduğu konuyla ilgili beş farklı kaynağa dayandırdığı Apple'ın Beats Music'i kapatacağı yönündeki haberi her ne kadar Apple tarafından yalanlansa da, gelen açıklamalar, şirketin online müzik dinleme uygulamasını ayrı bir servis olarak konumlandırmayı durduracağını işaret ediyor.

Halihazırda Beats Music ile ilgili bir herhangi bir yol haritası açıklamayan Apple'ın durumu, haberlerden sonra da belirsizliğini koruyor.

Apple'ın Beats Music'i kapatmaması servisin bağımsız bir şekilde çalışmaya devam edeceği anlamına gelmiyor. Apple'ın Beats Music markasını ortadan kaldırması, servisi de büyük olasılıkla iTunes'la birleştirmesi bekleniyor. Buna kapatma demek ya da dememek size kalmış.

Hatırlayacağınız gibi Apple'ın Beats satın almasından sonra Beats Music'in iTunes Radio yanında ayrı bir servis olarak konumlandırılacağı söyleniyordu. Ancak TechCrunch'ın haberinde Beats Music çalışanlarının birçoğunun halihazırda şirketi terk ettiği ve Apple içinde başta iTunes olmak üzere farklı görevlere geldikleri belirtiliyor.

Bugüne kadar Beats Music'le ilgili  sessizliğini koruyan Apple, yeni iPhone lansmanında bu konuya değinmemişti. TechCrunch'ın dikkat çektiği gibi, Beats Music uygulaması Apple Watch'ta da yer almıyor.

Apple'ın hızla büyüyen online müzik dinleme servisleri sektöründe elini güçlendiriyor olması Beats Music satın almasını en anlamlı haline getiren taraflarından biri. Servisin iTunes'a entegre edilmesi, aslında bu anlamda ciddi bir sorun yaratmıyor. Halihazırda 250 bin ücretli üyesi olan Beats Music iTunes gibi milyonlarca üyesi olan bir servisin yanında oldukça küçük kalıyor. İki markanın bir arada aynı pazarda yer alması kullanıcılar tarafından akıl karışıklığına da neden olabilir.

Apple'ın Beats'in kulaklık ve diğer ses cihazları birimi Beats Electronics'le ilgili planında bir değişiklik yapması ise beklenmiyor. Yani ürünler, kendi markalarıyla Apple tarafından satılmaya devam edecek gibi görünüyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.