Mekanist'in Android uygulamasına "yemek için Tinder" özelliği eklendi

Mekanist'in Android uygulamasına

mekanistMekanist, Tinder'ın meşhur "Hot or Not?" oyununu mekanlara uyarladı. Türkiye'nin popüler mekan keşif uygulamalarından Mekanist'in Android uygulamasına eklenen "Nerede yesem?" özelliği, Tinder gibi çalışıyor ve kullanıcılara ait mekan görsellerini ön plana çıkarıyor.

Uygulamanın "Nerede Yesem?" menüsünden erişilebilen özelliği kullanmak için öncelikle kahvaltı, öğlen ya da akşam yemeği öğününden birini seçmeniz gerekiyor. Zira, Mekanist henüz Foursquare'in günün saatine göre otomatik olarak öğün eşleme özelliğine sahip değil. Ardından tıpkı Tinder'da olduğu gibi, aramanın yapılacağı uzaklığı belirliyorsunuz. Bu iki verinin kombinasyonuna göre, size Mekanist'in kullanıcıları tarafından yüklenen mekan fotoğraflarını göstermeye başlıyor.

mekanist ne yesem

Restoran isimlerini görmeden sadece fotoğrafları beğenerek ya da beğenmeyerek ilerliyor ve yeterince seçim yaptığınızı düşünüyorsanız, sonuçları listeleyebiliyorsunuz. Bu aşamada, Mekanist size beğendiğiniz fotoğrafların hangi restoranlara ait olduğunu gösteriyor. Listedeki isimlere tıklayarak Mekanist'in restoranlara ait profil bilgilerini görebiliyor ve diğer özellikleri kullanabiliyorsunuz.

mekanist ne yesem 2

Mekan keşfine yönelik uygulama sayısının arttığı şu günlerde Mekanist'in Tinder'vari bir oyunlaştırmayla yaratıcı bir farklılaştırmaya gittiği söylenebilir. Buna karşın mekan seçimlerinde kullanıcı fotoğraflarının önceliklendirilmesinin sorun olup olmadığı tartışılabilir. Kişisel görüşüm, bu tip uygulamalarda, restoran mönülerinde gösterilenlerden çok kullanıcıların çektikleri fotoğraflara bakmanın çok daha gerçekçi sonuçlar verdiğine inandığım için, bunun bir sorun teşkil etmediği yönünde.

İncelemek isterseniz Mekanist Android uygulaması burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.