Peter Thiel: Twitter kötü yönetilen ve büyük ihtimalle çok fazla ot içilen bir şirket

Peter Thiel: Twitter kötü yönetilen ve büyük ihtimalle çok fazla ot içilen bir şirket

Silikon Vadisi'nin en önemli isimlerinden olan Peter Thiel, dün CNBC'ye verdiği röportajda çok ilginç açıklamalar yaptı. Bir çok ünvanı olmasına rağmen temelde PayPal'ın kurucusu ve Facebook'un ilk yatırımcısı olarak tanınan Thiel, en büyük teknoloji şirketleri hakkında çeşitli açıklamalar yaptı.

Peter Thiel Twitter hakkında, çok büyük potansiyel barındırdığını ancak kötü yönetildiğini ve "büyük ihtimalle çok fazla ot içilen" bir yer olduğunu söyledi. Sözlerine suçun tamamen Twitter CEO'su Dick Costolo'da olmadığını da söyleyerek devam eden Thiel, bu tip yapılarda CEO'nun işleri değiştirmek için neredeyse herkesi kovmak zorunda olduğunu aktardı. Twitter'da yatırımı olmadığını da paylaşan Thiel, kopyalanamayacak bir modeli olan Twitter'ın yine de büyük potansiyeli olduğundan bahsetti.

Apple ve Google arasında yatırım yapmak durumunda olsa halen Google'ı tercih edeceğine değinen Peter Thiel, Avrupa Birliği'nin Google'a karşı yaptıklarının zorlama olduğu ve Avrupa'daki yazılım şirketlerini korumaya yönelik atılan adımlar olduğunu söylüyor. Thiel, Apple'ın önündeki en büyük riski ise akıllı telefonlardaki fiyat belirleme gücünü kaybetmesi şeklinde yorumluyor. Apple'ın telefon işinden yılda 150 milyar dolar kazandığını söyleyen Thiel, yeni ürün serileri için Apple Watch'un yeterli olmadığını belki televizyon ünitelerinde yapılacak bir devrimin Apple'ın geleceğini garanti altına alabileceğini söylemiş.

Uber ve Lyft arasındaki savaşa da değinen Thiel, Lyft'in yatırımcısı olduğu için çok fazla yorum yapmamış ancak Uber'in pazardaki ilk isim olarak tekel olma konusunda sürekli etik problemlerle öne çıktığını söylemiş. Silikon Vadisi'nin ünlü isimleri arasında eşcinselliği açık olarak bilinen isimlerinden olan Thiel'a son olarak eşcinsel CEO'lar sorulmuş. Bilinenden daha fazla eşcinsel CEO olduğundan kuşkulandığını söyleyen Peter Thiel, bu isimlerin 50'li 60'lı yaşlarında olduğunu bu noktada tercihlerini açıklamamalarının normal olarak yorumluyor ancak bunun gelecekte değişeceni söylemiş.

Twitter'ın potansiyelinin altında kaldığını Apple'ın ise telefon işinin dışında büyüklüğünü garanti altına alacak ikinci bir işe ihtiyacı olduğu konusundaki yorumu oldukça önemli olan Peter Thiel'ın röportajının tamamını aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.